Stockholm 17:30
0,00% Idag
+20,70% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2021-06-09 07:34:12

PM NYHETER I KORTHET ONSDAG 9 JUNILIBERAL 1. Liberalerna har inte lockat tillbaka några väljare sedan ställningstagandet för en M-ledd regering, men har däremot förlorat väljare till Centern, enligt SCB:s mätning. (SvD)


LIBERAL 2. Tunga partiföreträdare i Liberalerna skapar nätverk för att utveckla socialliberalismens idéer, och utmanar partiledare Nyamko Sabunis linje om samarbete med SD. (DN)


NY NIVÅ. Byggmax bruttomarginal var förra året 2 procentenheter högre än den har legat tidigare. Vd Mattias Ankarberg säger i en intervju att en bruttomarginal på 32 procent är den nya normala nivån. (DI)


TONAR NED JÄVSRISK. JM:s styrelseordförande Fredrik Persson är lugn vad gäller jävsrisken med SBB. (DI)


FÖRKLARING. Förra veckans rusning i K-Fastigheters aktie är en konsekvens av mångmiljardbelopp som ligger investerade i indexföljdande fastighetsfonder och så kallade ETF:er. (DI)

DÄMPNING. Även om bostadspriserna stiger kommer nu signaler om att den heta bostadsmarknaden börjar att kylas av. (SvD)


BÄTTRE MARKNAD. Om obligationsmarknaden kollapsat under pandemin skulle det ha dragit med sig banksektorn, och Finansinspektionen vidtar nu åtgärder för att säkra marknaden och skapa högre likviditet. (DI)


SKYDDA ISK. Skatten på ISK bör inte röras utan man bör i stället öppna sparformen för onoterade aktier, enligt Anders Borg, en av arkitekterna bakom det omdebatterade kontot. (DI)


GRÖNT. Nasdaq ska lansera en standard för gröna aktier och omställningsaktier. (DI)