Stockholm 17:30
+0,54% Idag
+5,85% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2016-03-24 13:38:36

OREZONE: JAN EMANUEL JOHANSSON AVBÖJER STYRELSEUPPDRAGSTOCKHOLM (Direkt) Jan Emanuel Johansson, entreprenör och före detta politiker som föreslås bli ledamot av Aktietorgslistade prospekteringsbolaget Orezones styrelse enligt kallelse till årsstämman, har tackat nej till uppdraget.

Det säger han till Nyhetsbyrån Direkt på torsdagen, dagen efter att kallelsen från Orezone publicerats.

"Jag fick en förfrågan och sade att jag tycker att det är ett intressant bolag med stor potential, men att jag inte hade tidsmässig möjlighet", säger han, och förklarar tidsbristen med två nya engagemang: ett i fastighetsbranschen och ett i underhållningsbranschen, båda onoterade.

Jan Emanuel Johansson, som är känd från tv, som entreprenör i välfärdssektorn och som före detta S-riksdagsman, uppger att han äger cirka 600.000 aktier i Orezone.

Förfrågan kom, säger han, från Otto Persson som också är föreslagen som ny styrelseledamot i Orezone. Skälet till frågan var enligt Jan Emanuel Johansson att han själv är ägare i bolaget Train Alliance, där Otto Persson är vd.

Otto Persson säger till Direkt att han frågade Jan Emanuel Johansson på uppdrag av valberedningen, men att en miss i kommunikationen angående dennes accept tyvärr har uppstått.

"Jag har pratat med huvudägaren Sebahattin Hocaoglu, och han säger att det har varit en misskommunikation mellan huvudägarna, valberedningen och Jan Emanuel. De hade uppfattningen att det var klart, men det var inte det. Jan Emanuel hade inte tackat formellt ja", säger han, och nämner som svar på vem som utgör valberedningen att Orezones näst största ägare Johan Paulsson, före detta affärspartner till Jan Emanuel Johansson, sitter där.

Otto Persson äger själv inga aktier i Orezone, och nämner att han troligen föreslås som ledamot i kraft av sin kompetens kring att driva bolag som befinner sig i startfasen.

Både Otto Persson och Jan Emanuel Johansson är svävande kring huruvida den sistnämnda hann tacka nej innan Orezones stämmokallelse gick ut på torsdagen.