Stockholm 17:30
+0,50% Idag
+13,10% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2019-02-20 10:41:00

SBB: SAMARBETE MED OSCAR I JV, TAR INTE BYGGRISK - VDSTOCKHOLM (Direkt) SBB har sålt byggrätter till ett samriskbolag med Oscar Properties som en av flera samriskbolagskonstruktioner.

Det säger SBB-vd:n Ilija Batljan till Nyhetsbyrån Direkt.

"Vi har många JV-konstruktioner. Det är viktigt för oss att vara aktiva med våra byggrätter genom att inbegripa andra aktörer. Vi tar inte byggrisken", säger han och påpekar att SBB samarbetar med andra aktörer sköter byggen.

Ilija Batljan "ser fram emot" samarbetet med Oscar Properties, även om det är ett relativt begränsat sådant jämfört med exempelvis HSB som utgör mer än 70 procent av JV-samarbetena inom bostäder.

Angående Oscar Properties påpekar SBB-vd:n att det är ett bolag som arbetat med en fin arkitektur och att det är bra för dem att även "komma ut" i regionstäder.

"Om kalkylerna inte håller för hyresrätter så är vi aldrig med och investerar, vi är en lågriskaktör som aldrig sysslar med extravaganser", försäkrar han samtidigt.

För två månader sedan förkunnades det att SBB och Oscar Properties tillsammans ska producera bostäder i Karlskrona. Medan SBB står för marken, projektleder Oscar Properties, liksom står för försäljning av bostäderna.

Oscar Properties redovisade i fredags en förlustökning för det fjärde kvartalet, bland annat tyngt av fördyringar för att få bostäder leveransklara i tid.