Stockholm 11:46
0,00% Idag
-0,64% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2019-10-08 11:41:00

NYFOSA: HÖG RISK MEN FORTFARANDE LÅGT VÄRDERAD - ABGSTOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den operationella risken på individuella tillgångar är relativt hög i Nyfosa, men samtidigt är portföljrisken väl reflekterad i lägre värderingsmultiplar jämfört med branschkollegorna.

Det skriver ABG Sundal Collier i en analys och som Nyhetsbyrån Direkt tidigare på tisdagen rapporterat höjer ABG sin rekommendation till köp från tidigare behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 70 kronor (60).

Analyshuset konstaterar att Nyfosas aktie har stigit närmare 50 procent sedan årsskiftet, vilket har fått värderingen räknat som aktiekurs i förhållande till kassaflödet att stiga. Trots det har Nyfosa en av de lägsta värderingarna i sektorn räknat på estimaten för 2020, skriver ABG.

För det tredje kvartalet är en fortsatt stark tillväxt att vänta, men i det fjärde kommer den mest torroligt att avta till följd av tuffare jämförelsetal och en låg aktivitet hittills under året.

Men med siktet inställt på omkring 4 miljarder kronor i förvärv finns gott hopp om fortsatt tillväxt.

Sedan avknoppningen från Hemfosa i slutet av november 2018 har aktien stigit närmare 56 procent. På tisdagsförmiddagen avancerade aktien 1,9 procent till 65:95 kronor.