Stockholm 16:37
-0,06% Idag
+1,59% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2017-11-09 07:52:48

RECIPHARM: PLANERAR LÄGGA NED I STOCKHOLM OCH HÖGANÄSSTOCKHOLM (Direkt) Recipharm, legotillverkare inom läkemedelsbranschen, planerar att lägga ned sin tillverkning vid anläggningarna i Stockholm och Höganäs.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Verksamheten i Stockholm och Höganäs har för närvarande ett negativt ebitda-resultat på årsbasis på cirka 25 miljoner kronor.

"När verksamheten i Höganäs och Stockholm upphör kommer det att leda till en förbättring av EBITDA-marginalen och lönsamheten inom det strategiska affärssegmentet Solids and Others. De beräknade engångskostnaderna kopplade till beslutet att avsluta verksamheten förväntas bokföras i resultatet för fjärde kvartalet 2017", skriver Recipharm.

Sedan 2015 har Recipharm vidtagit "effektivitetsåtgärder" inom den svenska delen av affärssegmentet Solids and Others.

Recipharms verksamhet i Stockholmsregionen sysselsätter cirka 180 personer och är specialiserad på tablettillverkning. Företaget undersöker möjligheterna att stänga anläggningen under andra halvåret 2019, skriver Recipharm.

Recipharms verksamhet i Höganäs sysselsätter cirka 45 personer. Målet här är att ha avslutat verksamheten senast i slutet av 2018.