Stockholm 17:30
-1,14% Today
+0,48% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2017-09-25 09:19:17

INTEGRUM: NETTORESULTATET -1,0 MLN KR FÖR MAJ-JUNISTOCKHOLM (Direkt) Det First North-noterade medicinteknikbolaget Integrum, som utvecklar och marknadsför system för skelettförankrade proteser, redovisar ett nettoresultat för det första kvartalet (maj-juni) i det brutna räkenskapsåret 2017/2018 på -1,0 miljoner kronor (2,7).

De totala intäkterna under kvartalet sjönk till 7,0 miljoner kronor (8,6), varav nettoomsättningen minskade till 5,8 miljoner (7,4). Bolaget förklarar minskningen jämfört med i fjol med en stor leverans som då gjordes till USA:s försvar.

"Positiv respons från blivande kunder och samarbetspartners i USA och resten av världen, stark försäljning och lyckad börsnotering summerar det första kvartalet", skriver vd Jonas Bergman i delårsrapporten.

En stor del av Integrums försäljning sker i amerikanska dollar. Ett kursfall på cirka 8 procent för dollarn under första kvartalet har påverkat på både omsättning och resultat negativt.

Integrum uppger sig under kvartalet ha intensifierat sina satsningar för att bygga bolagets kommersiella organisation för ökad tillväxt.

"Samarbetet med University of California San Francisco (UCSF) och militärsjukhuset Walter Reed National Military Medical Center har fördjupats och vi förväntar oss en ökad försäljning under året", uppger Jonas Bergman.