Stockholm 12:05
+0,55% Idag
+13,69% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2018-12-12 10:50:16

STENDÖRREN: AKTIESPARARNA SÄGER NEJ TILL BUDET PÅ STENDÖRRENSTOCKHOLM (Direkt) Aktiespararna rekommenderar sina medlemmar att inte godta EQT Real Estates 100:25-kronorsbud på Stendörren med motiveringen att budet inte återspeglar Stendörrens långsiktiga värde.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Inte heller den kortsiktige placeraren har anledning att sälja i budet då börskursen i nuläget överstiger budpriset", skriver organisationen vidare.

Budpriset motsvarar en premie på "endast" 3,8 procent jämfört med stängningskursen på börsen den sista handelsdagen före budets offentliggörande, konstateras det också.

Aktiespararna ber sina medlemmar uppmärksamma att Länsförsäkringar äger 10,1 procent av kapitalet i Stendörren och nekar budet, enligt uppgifter i media. Stämmer dessa uppgifter skulle, i det hypotetiska fall där budet fullföljdes, en tvångsinlösen vara utesluten, noterar Aktiespararna.

Organisationen pekar även på att Handelsbanken, som har utfärdat ett värderingsutlåtande avseende budet, anser att budet är finansiellt oskäligt, samt att Stendörrens styrelses budkommitté avvisar budet.