Stockholm 17:30
0,00% Idag
+20,70% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2021-04-14 11:29:21

DIREKT POD: COVID-KAPITALISM – TÄNK OM ALLT VI GÖR ÄR HELT FEL?STOCKHOLM (Direkt Studios) Tidigt i den coronavirusutlösta krisen dammade lobbyister i alla läger av sina kostymer och begav sig till Rosenbad, Vita huset och andra makthögsäten för att vädra sina påverkansidéer i akt och mening för att skapa nödvändig förändring. Inte bara för att förkorta krisen och rädda oss från katastrof, utan också för att tjäna affärsmässiga intressen.

Trenden var också tydlig när vaccinvinden vände: Det enda budordet var spendera. Spendera, spendera och spendera världsekonomin in i en ny era, men varningsropen dröjde inte om risken för att en överstimulerad ekonomi snabbt förvandlas till en värre plåga än pandemin själv.

Det här är FollowTheMoney, en podcast om makt, storfinans och börsen, av och med programledaren Martin Nilsson och utrikesredaktör Joakim Rönning, som i det här avsnittet tar fasta på den katastrof många tror, eller kanske felaktigt förletts att tro, att vi är fortfarande är mitt uppe i.

Avsnittet finns tillgängligt på alla podcastplattformar, bland annat på Apple Podcast, Acast och Google Podcast.


image


Nyhetsbyrån Direkt är en del av Infrontkoncernen.