Stockholm 12:14
-0,12% Today
+0,36% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2017-09-07 15:30:00

NCC ViaSafe® och Crowdsoft genomför testprojekt under Velothon Stockholm för ökad säkerhet

Crowdsoft Technology AB och NCC AB har valt att genomföra ett testprojekt kring NCC's koncept NCC ViaSafe® och Crowdsofts kommunikationslösning C-One under cykelloppet Velothon Stockholm som arrangeras den 10 september.


Testet fokuserar på att höja säkerheten under loppet där NCC SafeRiders ges möjlighet att enkelt och snabbt kommunicera med arrangörens trafikcentral om assistans till deltagare behövs av något slag. Detta sker genom C-One. NCC SafeRiders är en grupp erfarna cyklister som ställer upp frivilligt vid detta evenemang. Många har idag fastnat för cykelsporten men kanske inte är så vana att cykla i grupp eller delta på cykellopp. Att då veta att det finns SafeRiders på banan som kan sprida kunskap, se till att alla cyklar juste och säkert och också kunna ge en hjälpande hand vid t ex punkteringar skapar trygghet. 

"Att också få med säkerheten med ett "inifrån"-perspektiv genom att satsa på SafeRiders känns helt rätt. Men en SafeRider måste också snabbt och enkelt kunna kommunicera med Velothons trafikcentral om någon vill bryta eller om olyckan skulle vara framme. Här fyller   C-One ett tomrum och det skall bli spännande att testa och utvärdera denna kommunikationslösning. "säger Lena Furuhovde, NCC AB.

NCC ViaSafe® är ett koncept som fokuserar på säkerhet för alla typer av tillfälliga trafiklösningar i och kring arbetsplatser. Där ingår även säkerhet för oskyddade trafikanter. I Velothon Stockholm arbetar avdelningen NCC ViaSafe med trafikplanering, -avstängning och -omläggning tillsammans med arrangören. För mer information kring NCC Viasafe: https://www.ncc.se/vart-erbjudande/infrastruktur/vagar/ncc-viasafe/ 

"Vi arbetar hårt för att konstant utveckla säkerheten för våra deltagare under Velothon Stockholm och där bidrar NCC Saferiders och Crowdsoft med en otroligt viktig funktion, säger Fredrik Kessiakoff, Ironman Sweden / Velothon Stockholm. För mer information kring Velothon Stockholm: http://www.velothon.com/sv-se/events/velothon-stockholm.aspx#axzz4r9cMmyfT 

"Vi tycker det är spännande att få genomföra ett testprojekt tillsammans med NCC Viasafe och ser fram emot fortsatt möjlighet till samarbete oss emellan", säger Anders Jönsson, VD Crowdsoft Technology AB.

Crowdsofts kommunikationssystem, C-One är utformat för operativt arbete i miljöer där ett stort antal människor vistas. Systemet är utvecklat så att användare kan kommunicera med varandra, enskilt och i grupp, på ett modernt och enkelt sätt i ett eget säkert system. Det är ett server- och app-baserat system där användarna kommunicerar via C-One appen på sin smartphone. Systemets goda möjligheter för bred samverkan och kommunikation i flera olika typer av format, gör det även lämpat för rapportering och kommunikation vid tillbud och kris. För mer information om Crowdsoft / C-one: www.crowdsoft.com

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Crowdsoft
VD Anders Jönsson
Tel +46 70 765 66 21
Email: anders.jonsson@crowdsoft.com 

Kort om Crowdsoft Technology AB
Crowdsoft levererar en helt ny typ av kommunikationssystem för operativt trygghets- och säkerhetsarbete som möjliggör stora vinster för en rad olika typer av företag och organisationer. Systemen är utformade med användarvänliga applikationer för smartphones och en central serverlösning för koordinering av stora informationsflöden. Affärsmodellen bygger på abonnemang, vilket innebär små initiala investeringar för kunder och återkommande intäkter för Crowdsoft. Aktien är listad på AktieTorget med kortnamn CROWD. 
Attached html: HTML
Attached pdf: PDF