Stockholm 17:30
-0,19% Idag
+18,81% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2018-10-03 07:00:00

Sébastien Boudet förverkligar dröm i Söderhallarna

Sébastien Boudet, känd bagare och kock från Nyhetsmorgon och Dessertmästarna i TV, öppnar nu hantverksbageriet "Sébastien på Söder". Bageriet blir ett väldoftande steg i Atrium Ljungbergs vision om att öppna upp Söderhallarna med inriktning mot mat, kultur och kreativitet.


När Atrium Ljungberg förvärvade Söderhallarna 2017 var det med en tydlig ambition att öppna upp huset mot Medborgarplatsen och skapa en spännande mötesplats med saluhallen som drivkraft. Detaljplane-arbetet pågår och i samverkan med partners, hyresgäster och söderbor har många idéer uppkommit.

- Starka idéer är en viktig del av stadsinnovation och i Sébastien Boudet har vi hittat en samarbetspartner som brinner för att utvecklas, säger Jon Allesson, affärsutvecklingsansvarig för stadsinnovation på Atrium Ljungberg. Jag tror att han, förutom att göra våra besökare nöjda, även kommer att påverka utvecklingen av hela Söderhallarna med sin energi.

På kanelbullens dag 4 oktober, öppnar Sébastien på Söder, som hantverksbageriet heter. Efter flera år av kringresande i Sverige där han har föreläst och besökt spannmålsodlare, förverkligas nu drömmen att ha en fast plats, ett eget bageri igen. Bageriet ligger i Söderhallarna och ambitionen är att utmana och flytta gränser kring livsmedelsproduktion.

- Det här är verkligen mitt bröd! Jag har valt ut odlarna och spannmålen maler jag själv till mjöl på plats, säger Sébastien Boudet. Spannmål är som vin, det påverkas av klimat, soltimmar och hantverket. Jag älskar känslan i saluhallar och ser fram emot att vara en del av Söderhallarna.

Sébastien Boudet föddes i Paris som andra generationens bagare. År 2000 flyttade han till Stockholm där han bland annat grundade det prisbelönta La Petite France. Han är jurymedlem i Dessertmästarna på Kanal 5, en av eldsjälarna bakom Smaka på Stockholm och syns ofta som kock och bagare på Nyhetsmorgon i TV4. Därtill är han en flitig föreläsare och ger otaliga kurser i bakning runtom i landet. Sébastien har en gedigen erfarenhet inom restaurang, konditori och bageri och med en sällan skådad passion går han i spetsen för surdegsrevolution och matlagning baserad på naturliga råvaror. (källa Bonnier)

Nacka 2018-10-03
Atrium Ljungberg AB (publ)


Kalle Lindgren, kommunikationsstrateg Atrium Ljungberg, 0703-415 450

kalle.lindgren@al.se


Atrium Ljungberg är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag. Vi äger, utvecklar och förvaltar fastigheter på tillväxtmarknader i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Vårt fokus är att utveckla attraktiva stadsmiljöer för kontor och handel kompletterat med bostäder, kultur, service och utbildning. Den totala uthyrbara ytan omfattar drygt en miljon kvadratmeter fördelat på ett femtiotal fastigheter, värderade till 43 miljarder kronor. Våra handelsplatser har 60 miljoner besökare per år och i våra områden arbetar och studerar drygt 30 000 personer och lever och bor ett tusental personer. Vår projektportfölj möjliggör investeringar i framtiden motsvarande drygt 15 miljarder kronor. Atrium Ljungberg är noterat på Nasdaq Stockholm Large Cap-listan. Läs mer på www.al.se


Attached html: HTML
Attached pdf: PDF