Stockholm 17:30
-0,89% Idag
+6,58% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2019-07-02 08:37:53

BÖRSEN: STILLSAM ÖPPNING VÄNTAS MED SAMTAL MELLAN USA OCH KINASTOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas efter måndagens rivstart på börsveckan få en lugnare inledning på tisdagen med endast mindre kursrörelser. Det är fortfarande några veckor bort innan rapportsäsongen eskalerar med delårsrapporter från de mest omsatta bolagen på Stockholmsbörsen.

USA-börserna rörde sig marginellt uppåt i den sena måndagshandeln efter att Stockholmsbörsen stängt för dagen. Tidigare under måndagen noterade S&P 500 index en ny rekordnotering. Utvecklingen av handelskonflikten mellan USA och Kina går vidare. USA:s president Donald Trump sade på måndagskvällen att en ny runda med handelsförhandlingar med Kina redan har inletts. Förhoppningar om en lösning på konflikten gav under måndagen bränsle till en global börsuppgång.

Asienbörserna hade en blandad utveckling på tisdagen med övervägande mindre förändringar. I Hongkong, där börsen höll stängt på måndagen, avancerade Hang Seng index däremot.

Terminerna på de ledande Europabörserna indikerar lättare uppgångar Omkring klockan 8.30 var terminen för Londonbörsen upp 0,3 procent. Motsvarande noteringar för Frankfurt- och Parisbörsen visade på uppgångar om 0,2 procent vardera. Förhandeln i Stockholm hos IG noterade en uppgång med 0,1 procent.

Gapwaves har ingått ett licensavtal med ett Veoneer omfattande teknologitransfer, utvecklingstjänster och royalty för antenner till bilradar.

Polymertillverkaren Hexpol har förvärvat Preferred Compounding från Audax Group för cirka 232 miljoner dollar på skuldfri basis. Förvärvet, som finansieras med befintlig kassa och banklån samt en ny kreditfacilitet hade under 2018 en försäljning på cirka 240 miljoner dollar. Prislappen ligger på cirka 232 miljoner dollar.

Lundin Petroleum handlas exklusive rätt till kvartalsutdelning om 0:37 dollar motsvarande 3:43 kronor.

Deutsche Bank och Credit Suisse ger en köprekommendation för Nordea i sektoruppdateringar av sektorn. Nordeaaktien uppges fortsatt vara en av få köpvärda aktier inom nordisk storbanksektor.

Pareto Securities har höjt sin rekommendation för förpackningstillverkaren Billerud Korsnäs till köp från tidigare behåll. Riktkursen sattes upp till 145 kronor från tidigare 120 kronor.

Nordea upphör med sin uppdragsbevakning av Fingerprint Cards. Banken upprepar även köp av både Better Collective och Catena Media, båda med riktkursen 100 kronor.

Trots att rapportsäsongen för det andra kvartalet ännu inte har inletts får vi under eftermiddagen en försmak när fastighetsbolaget Fast Partner klockan 14.30 släpper sin rapport.

Oljekartellen Opecs möte fortsätter under tisdagen och under kvällen svensk tid väntas den veckovisa oljelagerstatistiken.

På svensk mark fortsätter Almedalsveckan med Vänsterpartiets dag och tal av partiledaren Jonas Sjöstedt.