Stockholm 17:30
0,00% Idag
-6,38% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2019-05-20 08:42:44

BÖRSEN: MINDRE RÖRELSER ATT VÄNTA NÄR VECKANS HANDEL DRAR IGÅNGSTOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen ser ut att gå mot en stillsam start på börsveckan. USA-börserna tappade mark under den avslutande timmens handel på fredagskvällen efter att börshandeln i Stockholm stängt för helgen. Börserna i Asien utvecklades åt skida håll där börserna i Kina backade medan Tokyobörsen handlades något högre.

De ledande Europabörserna väntas öppna i en oregelbunden börstendens Strax efter klockan 8.30 var terminen för Londonbörsen i det närmaste oförändrad medan, Paris- och Frankfurtbörsen var ned 0,1 procent Förhandeln hos IG i Stockholm pekade mot en nedgång på 0,1 procent.

Måndagen är en lugn dag på rapportfronten. Under morgonen släpptes rapporter från bland annat Hybricon och First North-bolaget Ranplan. På samma lista släppte även Asarina Pharma rapport.

Handelsbankens styrelsebeslut att stoppa utbetalning för 2018 till vinstandelsstiftelsen Oktogonen har lett till ett utbrett missnöje och interna protester, enligt "samstämmiga uppgifter" till Dagens Industri.

Traction har mottagit ett bud på sitt delägda portföljbolag WYG från Tetra Tech. Om budet fullföljs skulle det innebära en resultateffekt för Traction om cirka 65 miljoner under det andra kvartalet 2019.

Billerud Korsnäs anläggning i Gävle drabbades natten till söndagen av en brand som ska ha härjat i brukets sodapanna. Ännu så länge är de ekonomiska konsekvenserna av branden oklara. Enligt vad Anna Helsén, tillförordnad presschef på Billerud Korsnäs, sade till Dagens Industri på söndagen ska branden inte leda till någon produktionsstörning.

Filo Minings borrning av två hål vid Filo del Sol-projektet fortsätter att visa på potential att expandera fyndigheten substantiellt utöver nuvarande storlek.

Nokia har fått en höjd rekommendation av Nordea till köp från behåll.

Dagens Industri har utfärdat en säljrekommendation för Bure. Tidningen varnar för en möjlig nedsida på över 20 procent.

Börsveckan ser köplägen i Boule Diagnostics, Medcap och Trelleborg.

Redeye har sänkt sin värdering i basscenariot för Anoto till 1:30 kronor från tidigare 1:70 kronor.