Stockholm 17:30
-0,54% Idag
-4,17% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2017-09-20 07:43:44

ORGANOCLICK: TECKNINGSKURS BLEV 6:70 KR I RIKTADE NYEMISSIONENSTOCKHOLM (Direkt) Teckningskursen i den riktade nyemission på cirka 40 miljoner kronor som Organoclick aviserade efter börsens stängning på tisdagen har fastställts till 6:70 kronor genom bookbuilding-förfarandet. Det innebär en rabatt om cirka 10 procent jämfört med stängningskursen för Organoclicks aktie på tisdagen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Anledningen till att nyemissionen genomförs är att Organoclick vill möjliggöra finansiering av förvärv.

"Denna lyckade nyemission är en viktig pusselbit för Organoclicks tillväxtstrategi. Vi kommer med finansiering på plats gå vidare i de förvärvsdiskussioner vi för med kompletterande bolag och fortsatta våra marknadssatsningar på våra fokusområden. Vi vill också välkomna våra nya aktieägare, bland dessa familjen Salén och Li Chao Wang, som vi tror kommer bidra med mycket kunskap och intressanta affärsmöjligheter", säger Organoclicks vd Mårten Hellberg.

Eftersom intresset för nyemissionen var stort har även storägaren Serendipity Ixora sålt drygt 4,2 miljoner befintliga aktier för 6:70 kronor styck, uppges det. Efter försäljningen innehar Serendipity Ixora närmare 8,4 miljoner aktier, motsvarande cirka 11,2 procent av det totala antalet aktier efter nyemissionen.

Serendipity Ixora har gentemot Pareto Securities ingått ett så kallat lock up-åtagande som innebär att Serendipity Ixora inte äger rätt att överlåta kvarvarande aktier under en period om 90 dagar.

Pareto var så kallad "sole bookrunner" och "lead manager" i samband med nyemissionen.