Stockholm 17:30
+0,72% Idag
+5,28% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2017-09-22 08:03:51

NYHETER I KORTHET FREDAG 22 SEPTEMBER
NYA HOT FRÅN NORDKOREA. Nordkoreas president Kim Jong-Un svarar nu på det tal som USA:s president Donald Trump höll inför FN:s generalförsamling i tisdags och kallar honom för "mentalt störd". Nya hot från Nordkorea inkluderar att skjuta en vätebomb i Stilla Havet. (Ekot)


NYA SANKTIONER FRÅN USA. Vita huset meddelade på torsdagen att USA beslutat att införa nya sanktioner mot Nordkorea, som svar på landets missiluppskjutningar. Sanktionerna riktas bland annat mot personer och företag med affärskopplingar till landet. Om ett företag har tillgångar i USA och samtidigt handlar med Nordkorea kan bolaget få sina tillgångar frysta. (DN)


LÖÖF VILL GÖRA UPP. Centerpartiets ledare Annie Lööf tycker att alliansen bör göra upp över blockgränsen i fler frågor, men vill inte sitta i en regering ledd av Socialdemokraterna. (DN)


M-LEDD REGERING FÅR NOBBEN. Enligt en opinionsmätning av Ipsos tror bara tre av tio borgerliga väljare på en regering ledd av Moderaterna efter nästa val. (DN)


RÖRIGT INFLATIONSMÅL. Riksbanken har, enligt professorerna Erik Hjalmarsson och Per Österholm, misslyckats med sin pedagogik när det gäller att förklara det nya variationsbandet för inflationsmålet. Det uppfattas som att inflationen kan ligga var som helst mellan 1 och 3 procent, men detta stämmer inte. Målet är detsamma som tidigare, 2 procent. (DI Debatt)


DYRA RÅD. Att följa analytikernas råd i Fingerprint Cards har ofta blivit en dyr historia. I sex av åtta fall har det inneburit en förlustaffär. (DI)


HET LASTBILSMARKNAD. Volvos aktie stiger till nya toppnivåer. Den europeiska lastbilsmarknaden är fortsatt het och efterfrågan håller i sig in i september. (DI)


DEDICARE RUSAR. Dedicare är en vinnare när krisen inom vården får behovet att hyra in läkare och sjuksköterskor att explodera. "Efterfrågan har ökat på ett sätt som ingen hade kunnat föreställa sig", säger vd Stig Engcrantz. (DI)


AVANZAS ROBOTAR. Nu tar Avanza upp striden kring robotrådgivning för privatkunder. (DI)