Stockholm 09:13
0,00% Idag
-2,93% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2018-04-12 14:32:55

ESEN eSports drar igång två nya King of Nordic-turneringar under april

Sändningsbolaget ESEN eSports meddelar idag att man efter en lyckad debut återigen kommer att samarbeta med spelutvecklaren Ubisoft Nordic och arrangera King of Nordic-turneringen i spelet Rainbow Six:Siege nu i april. Ytterligare startas en säsong av det största nordiska mästerskapet, King of Nordic i spelet Counter-Strike Global Offensive som kommer arrangeras och sändas under april-juni.


ESEN eSports, Sveriges första renodlade publika esportbolag, meddelar idag att de kommer upprepa succén med att arrangera King of Nordic i Ubisofts strategiska actionspel Rainbow Six:Siege. Den första turneringen i spelet arrangerades februari-mars och hade 620 spelare och genererade 1.2 Miljoner impressions vilket var över förväntan då tidigare försök av andra aktörer fått betydligt lägre engagemang. ESEN eSports King of Nordic Rainbow Six Siege Säsong 2, kommer starta den 18 april och sedan pågå 6 onsdagar i rad med final den 23 maj.

- Det är jättekul att vi såg ett sådant engagemang och att så många spelare deltog i den första King of Nordic Rainbow Six Siege-turneringen vi arrangerade och sände. Givetvis vill vi vi fortsätta att bygga vidare på succen tillsammans med Ubisoft Nordic. Vi ser fram emot att följa och stötta spelets utveckling och fortsätta byggandet av King of Nordic som navet inom nordisk esport, säger Joakim Stenberg, VD på ESEN eSports.

I april startas också nordens största CS:GO-turnering, King of Nordic Counter-Strike Global Offensive som är inne på sin elfte säsong. Turneringen börjar den 13 april och nytt för säsong 11 är samarbetet med Swedish Pro League, som ansvarar för de svenska kvalen och är ett initiativ av CS:GO-världsmästaren Jesper "JW" Wecksell och esport-coachen Christian "Chrille" Lindberg.

Kontakt

Joakim Stenberg, vd ESEN eSports
+46 70 772 87 72
joakim@esenstudio.com

Simon Wallin, mediekontakt Geelmuyden Kiese
+46 70 314 7371
simon.wallin@gknordic.com

Om ESEN eSports

ESEN eSports AB är Sveriges första renodlade publika esportbolag där alla kan vara delägare. ESEN är ett av Sveriges största sändningsbolag för esport och gaming. ESEN producerar stora esportturneringar som till exempel King of Nordic samt gör och sänder turneringar på evenemang som Copenhagen Games, datorfestivalen Birdie, Digitaly X och DreamHack.
Attached html: HTML
Attached pdf: PDF