Stockholm 17:30
-0,54% Idag
-4,17% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2017-09-15 11:29:10

BAMBUSER: AKTIE UPP 10% EFTER ANALYSER FRÅN REMIUM, REDEYE (NY)(tillägg: kompletterar med att även Redeye har släppt en analys av Bambuser på fredagen)

STOCKHOLM (Direkt) Livevideobolaget Bambuser, som är listat på First North sedan i våras, har på fredagen stigit 9,7 procent till 4:06 kronor. Remium publicerade tidigare under dagen en betald uppdragsanalys om Bambuser med titeln "Mobil livevideo förväntas växa kraftigt".

Uppdragsanalys innebär att analyshuset har fått betalt av bolaget för att göra analysen.

Marknaden för mobil livevideo väntas växa kraftigt och Bambuser har en imponerande kundlista, anser analyshuset.

Bambuser riktar nu ett allt tydligare fokus mot den amerikanska marknaden.

"Vi bedömer att det kan bero på att de potentiella kunderna är större i USA, framförallt field service-bolagen. I Europa finns det betydligt färre aktörer som kan uppvisa samma skala och generera tillräckligt med data för att Bambusers affärsmodell ska fungera", skriver Remium i uppdragsanalysen.

Även ett annat analyshus, Redeye, släppte på fredagen en analys av Bambuser.

Enligt Redeye ser marknaden inte de möjligheter som växer fram inom fältservicesegmentet. Redeyes kassaflödesbaserade värdering antyder ett värde på 5:60 kronor på Bambuser-aktien i basscenariot, med ett spann på 2 till 10 kronor.

Noterbart är att även Redeyes analyser kan vara utförda på uppdrag av, och finansierade av, bolaget som analyseras.

Kursen i den nyemission som Bambuser genomförde i samband med att bolaget listades på First North i våras var 9:20 kronor per aktie, vilket innebär att aktien har backat med 56 procent sedan dess.