Stockholm 17:30
+1,05% Idag
+2,88% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2019-06-03 08:58:20

SEDANA MEDICAL: AVTAL I KINA, GER INITIAL ORDER 16 MLN KRSTOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sedana Medical har tecknat ett tioårigt exklusivt distributionsavtal med den kinesiska distributören Kyuan Xinhai Medical, ett dotterbolag till det delvis statligt ägda Shanghai Pharma.

Kyuan kommer omedelbart att inleda ett snabbspår, så kallat fast-track, för registreringsarbetet av Anaconda i Kina och väntar sig att ett godkännande kan erhållas inom mindre än två år, heter det i ett pressmeddelande.

"Kyuan investerar stort i samarbetet, vilket inkluderar betydande kostnader för registreringsarbetet och för lansering av produkten. Kyuan har förbundit sig till en första ramorder på 16 miljoner kronor omedelbart efter att registreringen har godkänts", skriver Sedana.

Parallellt med ovan nämnda Anaconda-ansökan kommer Sedana Medica och Kyuan att undersöka kraven för registrering av läkemedlet Isoconda (isofluran).

"Som följd av den stora potentialen i Kina och övriga Asien uppskattar Sedana Medical nu att den totala marknadspotentialen för inhalationssedering inom intensivvård är 20-30 miljarder kronor årligen jämfört med tidigare uppskattning om 10-20 miljarder kronor", heter det.