Stockholm 17:30
-0,40% Idag
+4,44% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2017-06-22 13:19:32

RECYCTEC: SKJUTER PÅ BYTE FRÅN AKTIETORGET TILL FIRST NORTHSTOCKHOLM (Direkt) Aktietorgslistade Recyctec, verksamt inom glykolåtervinning, senarelägger en ansökan om byte av handelsplats till First North.

Det framgår av ett pressmeddelande. Styrelsebeslutet om listbyte fattades inför en företrädesemission i januari i år och meddelades i samband med informationen om emissionen.

Skälet till fördröjningen uppges vara att bolaget vill ha "en gedigen plattform" inför listbytet:

"Bolaget har under våren fortsatt att fokusera på verksamheten och uppbyggnad av marknadsorganisationen. Vi vill ha en gedigen plattform att stå på innan vi tar detta steg och genomför ett listbyte", säger bolagets vd Göran Ahlquist i torsdagens pressmeddelande.

I januari, i samband med aviseringen av nyemissionen och avsikten att byta lista, sade Göran Ahlquist att bolaget var i en position där det hade "bra och väl inarbetade samarbete[n] med de ledande aktörerna för uppsamling av använd glykol", och:

"Sammantaget har nu bolaget den plattform och de förutsättningar där hela kedjan bidrar till kraftig försäljningstillväxt och lönsamhet."