Stockholm 17:30
-1,59% Idag
+12,13% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2018-06-13 15:13:18

NEW YORK: VÄNTAN PÅ FED, TIME WARNER-BESKED GER SVALLVÅGORSTOCKHOLM (Direkt) Fokus i onsdagens handel på Wall Street väntas ligga på kvällens räntebesked från Federal Reserve.

Terminerna för de stora börsindexen pekade lätt uppåt inför handelns inledning. Strax före klockan 15 på tisdagen låg terminen för såväl Dow Jones industriindex som det bredare S&P 500 på plus 0,1 procent och för teknikorienterade Nasdaq hade terminen ökat 0,2 procent jämfört med stängning dagen före.

Tisdagskvällens besked från amerikansk domstol att AT&T får gå ihop med Time Warner har skapat spekulationer om en våg av konsolideringar i branschen. 21st Century Fox, som tidigare erhållit budförslag på delar av verksamheten från både Comcast och Walt Disney, steg nära 7 procent i förhandeln. Även Verizons planer på köp av bolag med bland annat programinnehåll kan komma att underlättas av den vägledande domen.

Time Warner avancerade nära 4 procent medan AT&T var lätt ned.

Toppmötet mellan Donald Trump och Kim Jong-Un hade ingen större effekt på tisdagens amerikanska börshandel. Dow Jones stängde oförändrat, S&P steg 0,2 procent och Nasdaq ökade 0,6 procent.

I Asien slutade börserna blandat med minus i Kina och plus i Tokyo. I Europa noteras flertalet ledande börser uppåt på onsdagseftermiddagen och åter med Milanobörsen som starkaste marknad i en fortsatt återhämtning efter det tidigare kursraset i spåren av landets politiska kris.

På råvarumarknaden har WTI-oljan backat något på oro för ökat utbud från Opec och en rapport som visat på ökade amerikanska oljelager. I kväll kommer ytterligare amerikanska lagersiffror för oljan. Internationella energimyndigheten, IEA, sänker prognosen för tillväxten i den globala oljeefterfrågan något, framgår av IEA:s senaste månadsrapport på onsdagen.

USA-statistik före öppningen visade att producentpriserna i maj mer än väntat, även exklusive livsmedel och energi. Beskedet drog upp räntorna något.

Medicininstrumenttillverkaren Stryker dementerar att bolaget för samtal med konkurrenten Boston Scientific. Källor har tidigare uppgett för Wall Street Journal att Stryker har gjort en ansats till att förvärva Boston Scientific. Boston Scientific, som förut klättrat på spekulationerna om ett samgående, sjönk tillbaka i onsdagens förhandel med 7 procent medan Stryker, som tidigare gått ned, steg på det nya beskedet.

Feds räntebesked levereras klockan 20.00 i kväll och en halvtimme senare håller Fed-chefen Jerome Powell presskonferens. Analytiker är eniga om att det blir en räntehöjning och i stället riktas blickarna främst mot Feds språkbruk och eventuella signaler om hur många räntehöjningar till som väntas i år.Noteringar strax före klockan 15.00


Terminen för DJIA +0,12%
Terminen för S&P 500 +0,12%
Terminen för Nasdaq 100 +0,19%
2-åriga USA-räntan +0,0124 till 2,5511%
10-åriga USA-räntan -0,0055 till 2,9553%
Olja, US WTI -0,53% till 66:01 dollar/fat
Olja, Brent +0,01% till 75:90 dollar/fat
EUR/USD +0,0030 till 1:1775