Stockholm 17:30
0,00% Idag
-2,57% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2020-05-07 08:45:43

BÖRSEN: LUGN INLEDNING VÄNTAS, SVAG AVSLUTNING PÅ USA-HANDELNSTOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas få en lugn start på torsdagen. Under morgonen presenterade bland annat Electrolux och Kinneviksägda Zalando sina rapporter.

USA-börserna noterade en svag avslutning på onsdagen då investerare utvärderade utsikterna för att lätta på restriktionerna under pandemin och en sysselsättningsrapport som släpptes före öppning. S&P 500 index backade med 0,8 procent

Asienbörserna uppvisade en blandad utveckling på torsdagsmorgonen, men med mestadels mindre rörelser. Från Kina steg inköpschefsindex för tjänstesektorn något i april jämfört med mars. Tokyobörsen var något upp efter att börsen återöppnade efter långhelgen "golden week".

Vid klockan 8.40 var terminerna för del ledande Europabörserna i stort oförändrade.

Electrolux överträffade förväntningarna på rörelseresultatet och redovisade en rörelsevinst om 122 miljoner kronor, trots ett konsensus på -20,3 miljoner kronor enligt Infront. För det andra kvartalet 2020 spår vitvarutillverkaren dock en betydande förlust.

I Tyskland har landets klädbutiker fått klartecken att återöppna. I mitten av mars tvingades H&M stänga samtliga klädbutiker i Tyskland. Landet är bolaget enskilt största marknad.

Kinnevikägda Zalando visade på en tillväxt om 10,6 procent i det första kvartalet 2020. Omsättningen kom in inom det intervall som Zalando presenterade i mitten av april.

Latour sållade sig på onsdagskvällen till de bolag som ändrar i sin utdelning. Enligt det reviderade utdelningsförslaget tas utdelningen ned till 1:25 kronor per aktie från tidigare förslag om 2:75 kronor per aktie.

Kontraktstillverkaren Recipharm vände till förlust då bolaget tyngdes av negativa engångsposter om nästan 200 miljoner kronor.

Tradedoubler presenterade ett ebitda-resultat på 14 miljoner kronor (13).

Sedana Medical vände däremot till vinst med en grovt sett fördubblad omsättning i det första kvartalet.

Probiotikabolaget Biogaia förbättrade såväl omsättning och resultat i det första kvartalet.

Affärsvärlden har i det senaste numret köprekommenderat internetoperatören Bahnhof.

Pareto har höjt riktkursen för Leovegas till 45 kronor från tidigare 42 kronor med en bibehållen köprekommendation.

I spåren av onsdagens rapport har SEB höjt sin riktkurs för Attendo till 45 kronor från tidigare 43 kronor med en upprepad köprekommendation.

Vid klockan 13.00 väntar en rapport från Securitas.