Stockholm 17:30
+0,17% Idag
+6,39% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2017-09-20 08:14:33

ACTIC: AVTAL OM SIMHALL I STOCKHOLM HÄNGER LÖST - MEDIASTOCKHOLM (Direkt) Friskvårdskedjan Actic ser ut att förlora driftsavtalet för Högdalens sim- och idrottshall i Stockholm. Idrottsförvaltningen är inte nöjd och Actic ska dessutom ligga efter med betalningarna till kommunen.

Det rapporterar lokaltidningen Mitt i Söderort.

I början av 2012 vann Actic upphandlingen gällande driften av simhallen i Högdalen. Avtalet sträcker sig till sommaren 2018 och idrottsförvaltningen har möjlighet att förlänga med fyra år. Men den förvaltningen föreslår att kommunen ska avstå och i stället driva verksamheten i egen regi igen, skriver tidningen. Idrottsnämnden ska ta ställning till frågan på tisdag.

Enligt idrottsförvaltningen ligger besökarnas betyg på den aktuella simhallen under snittet för de anläggningar som kommunen jämför med och dessutom ska aktivitetsutbudet för vissa prioriterade målgrupper ha minskat sedan Actic tog över. Vidare ska det finnas en tvist mellan Actic och kommunen. Bolaget hävdar att avgiften till kommunen ska sänkas om inte hallen renoveras.

Actic driver totalt 170 anläggningar varav 22 finns i Stockholm.

Actics omsättningen under årets sex första månader uppgick till 443 miljoner kronor, en ökning med 14 procent.