Stockholm 17:30
+0,54% Idag
+5,85% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2017-08-15 16:00:34

Hexatronic genomför organisationsförändringar


Hexatronic Group AB (publ)
556168-6360

Pressmeddelande 15 augusti 2017

Hexatronic genomför organisationsförändringar

För att skapa förbättrade möjligheter för vidare expansion av Hexatronic-koncernen genomförs följande organisationsförändringar per den 15 augusti.

Martin Åberg, för närvarande VD för Proximion AB, utses till Vice VD i Hexatronic Group AB med ansvar för koncernens förvärvsaktiviteter. Martin fortsätter även i sin roll som VD för Proximion AB.

Håkan Bäckström, för närvarande Vice VD för Hexatronic Cables & Interconnect Systems AB ("HCI") ersätter Henrik Larsson Lyon som VD för HCI. Håkan behåller sin roll som ansvarig för Marknad och Försäljning för HCI. Henrik kommer fokusera på rollen som koncernchef och VD för Hexatronic Group AB.

"Det känns mycket bra att vi får ett ökat fokus på förvärvsfrågor genom utnämningen av Martin som Vice VD för koncernen med ansvar för koncernens förvärvsaktiviteter. Martin har stor erfarenhet av förvärvsrelaterade aktiviteter från tidigare roller. Med utnämningen av Håkan som VD för HCI får vi ett mer närvarande ledarskap i HCI med en VD som har lokal förankring och stor erfarenhet från flera roller inom HCI, bland annat Marknad, Försäljning, Produktion, Teknik och Inköp. Utnämning av Håkan frigör också tid för mig i min roll som koncernchef."säger Henrik Larsson Lyon, VD Hexatronic Group AB.

Göteborg 15 augusti 2017

Henrik Larsson Lyon

VD Hexatronic Group

För eventuella frågor kontakta:

· Henrik Larsson Lyon, VD Hexatronic Group, 070-650 34 00


Hexatronic Group AB (publ) är en koncern som utvecklar, marknadsför och levererar produkter, komponenter och systemlösningar med huvudsaklig fokus på den fiberoptiska marknaden. Hexatronic erbjuder ett brett sortiment av innovativa system- och produktlösningar för infrastruktur inom främst passiv fiberoptik med globala varumärken som Ribbonet®, Micronet(TM), Drytech(TM), Lightmate®, FibreHub(TM), Matrix, DCIO(TM), Basic Broadband(TM) och Wistom®. Hexatronic har sitt säte i Göteborg, Sverige och har bolag i Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, Kina, Nya Zeeland och USA.Koncernen är listad på Nasdaq Stockholm under tickern HTRO. För mer information, sewww.hexatronicgroup.com.

Hexatronic genomför organisationsförändringar

--
This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: Hexatronic Group AB via Globenewswire