Stockholm 15:06
+0,45% Idag
-0,05% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2018-04-13 06:56:18

SEDANA MEDICAL: FÖRSÄLJNING 1 KV "ÖKADE MER ÄN FÖRVÄNTAT"STOCKHOLM (Direkt) Sedana Medicals försäljning under det första kvartalet uppgick till 15,5 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget på torsdagskvällen.

Försäljningen motsvarar en ökning med 60 procent i förhållande till motsvarande period 2017, och det är "mer än förväntat", skriver bolaget.

"Försäljningen i Tyskland fortsätter att öka kraftigt och representerar 88 procent av den totala försäljningen. Den främsta anledningen till ökningen ligger i att många kliniker ökar användningen av Inhalationssedering men även att flera nya kliniker börjat tillämpa terapin. Frankrike har nu börjat ta fart om än från ett lågt utgångsläge", förklarar bolaget ökningen.

Korrigerat för eurons förstärkning under perioden låg ökningen på 50 procent.

Bolaget påminner i pressmeddelandet om att det i samband med listningen på First North sommaren 2017 lanserade ambitionen att öka försäljningen med i snitt 20 procent per år fram till registrering av Isoconda. Under 2017 ökade försäljningen med 26 procent.

Tidigare i veckan, på tisdagskvällen, meddelade Sedana att pågående fas 3-studie med just Isoconda kommer att försenas. Detta på grund av att en lokal myndighet har kritiserat delar av tillvägagångssättet för studien, vilket i sin tur riskerar försena patientrekryteringen kopplad till studien. Det beskedet fick aktien att backa med nästan 14 procent på onsdagen och med ytterligare nästan 4 procent på torsdagen.