Stockholm 15:49
0,00% Idag
+2,88% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2020-09-24 09:33:30

FASTATOR: OFFENTLIGA HUS STÄRKER KASSAN INFÖR NOTERINGSTOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastighetsinvestmentbolaget Fastators innehavsbolag, Offentliga Hus ägare har lämnat ett ovillkorat aktieägartillskott till bolaget om 300 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"För Offentliga Hus är det fantastiskt att ha starka ägare som finansierar bolagets tillväxt och stärker vårt egna kapital inför den börsnotering som planeras ske i oktober. Kapitaltillskottet om 300 miljoner gör att vi, om tillfälle ges, har möjlighet att göra ytterligare affärer", skriver Offentliga Hus vd Fredrik Brodin.

Noteringen av Offentliga Hus är planerad till mitten av oktober. I styrelsen för bolaget återfinns kända namn som den tidigare näringsministern Björn Rosengren på ordförandeposten samt Carl Bildt bland ledamöterna. Även den svenska affärsmannen Pierre Ladow sitter i styrelsen. Enligt en artikel i Dagens industri finns han tillsammans med den tyska miljardärsfamiljen Tschira även med bland ägarna av en del av de 50 procent som inte ägs av Fastator.