Stockholm 17:30
+0,46% Idag
+18,01% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2017-12-28 16:10:27

AIK FOTBOLL: AVSLUTAR SAMARBETET MED LAGARDERE SPORTSSTOCKHOLM (Direkt) NGM-noterade AIK Fotboll och Lagardère Sports Scandinavia (före detta Sportfive) har kommit överens om att avsluta samarbetet gällande försäljningen av de kommersiella rättigheterna per den 31 december 2017. Överenskommelsen innebär att AIK Fotboll tar över den personal som Lagardère Sports Scandinavia har haft placerad på AIK Fotbolls kontor i Solna.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Genom överenskommelsen har parterna inga ytterligare krav eller anspråk på varandra.

"Inom AIK Fotboll ser vi positivt på detta avslut. Vår uppfattning är att förutsättningarna för ett fortsatt samarbete inte längre finns eftersom Lagardère Sports Scandinavia har valt att lämna den svenska fotbollen. Vi vill betona att vi skiljs i samförstånd och att vi under 2017 haft ett väl fungerande samarbete vilket har lett till att AIK Fotboll har goda förutsättningar att öka sina marknadsintäkter och dra nytta av samarbetet under kommande år", säger Håkan Strandlund som är tillförordnad vd på AIK Fotboll.

Parterna tecknade i november 2014 ett samarbetsavtal som innebar att Lagardère Sports Scandinavia skulle hjälpa AIK Fotboll att sälja och förmedla de kommersiella rättigheterna för att öka marknadsintäkterna till klubben. Samarbetet har dock inte varit friktionsfritt.