Stockholm 17:30
-0,19% Idag
+18,81% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2018-08-14 06:50:28

INTEGRUM: VD LÄMNAR EFTER 6 MÅNADER, GRUNDARE NY ORDFÖRANDESTOCKHOLM (Direkt) Styrelsen för Integrum har på måndagen, den 13 augusti, utsett Rutger Barrdahl till tillförordnad vd.

"Han efterträder Carl Ekvall", lyder bolagets kortfattande kommentar i ett pressmeddelande som skickades ut sent på måndagskvällen.

I slutet av februari i år meddelade Integrum att Carl Ekvall utsetts till vd. Han har tidigare varit vd för börsnoterade Ortivus. Styrelsen såg i februari behov av en vd med " starka erfarenheter av internationell försäljning inom medicinteknik".

Rutger Barrdahl, som alltså nu blir tillförordnad vd, har en bakgrund inom SKF och har där varit chef för affärsområdet Aerospace, skriver bolaget.

Styrelsen har på måndagen även utsett bolagets grundare Rickard Brånemark till styrelseordförande. Han lämnade nyligen en professortjänst i USA, "vilket möjliggör ett väsentligt ökat engagemang i Integrum".

"Integrum har en unik position och möjlighet med en FDA godkänd produkt. Vi känner inte att den möjligheten har tillvaratagits på ett tillräckligt bra sätt under 2018. Vi behöver arbeta tydligare och mer fokuserat på att etablera samarbeten med nya sjukhus", säger Rickard Brånemark i pressmeddelandet.

Tidigare styrelseordföranden Magnus Kristoferson kvarstår i styrelsen som ledamot.