Stockholm 10:19
-0,05% Idag
+18,21% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2018-09-14 16:37:52

NEW YORK: AVVAKTANDE HANDEL, ADOBE STIGER, S&P 500 OFÖRSTOCKHOLM (Direkt) De ledande börserna på Wall Street hade en lugn inledning på fredagen. Vita huset-administrationen har bjudit in kinesiska företrädare för att återuppta handelssamtalen, vilket gav stöd åt tekniksektorn.

Före öppning kom statistik som visade svagare detaljhandelsförsäljning och lägre importprisutveckling än väntat.

Vid 16.15-tiden var både Dow Jones industriindex och S&P 500 oförändrade vid nivåerna 26.146 respektive 2.903. Teknikorienterade Nasdaq hade avancerat 0,2 procent till 8.029.

Sektorsvis var det finans som tog täten genom att öka 0,7 procent. Svagare utveckling noterades för fastighet som försvagades 1,6 procent.

Bland enskilda bolag steg mjukvarubolaget Adobe Systems 3,0 procent. Rapporten för det tredje kvartalet, som kom sent på torsdagen, innehöll en bättre vinst per aktie än väntat och en prognos för det fjärde kvartalet som slog analytikernas snittförväntningar.

Även chiptillverkaren Advanced Micro Devices (AMD) gick starkt efter en uppjusterad riktkurs av Argus Research till 40 från 23 dollar. Aktien steg 2,9 procent till drygt 31 dollar.

Marijuana-relaterade aktier var under press efter en rapport på torsdagskvällen om att USA:s regering kan komma att skärpa kraven för cannabisarbetare, investerare i industrin och användare av marijuana att komma in i USA. En av aktierna som drabbades värst var Tilray, som sjönk 8,5 procent.

Wynn Resorts och MGM Resorts, två casinobolag med exponering mot Macau, steg efter en analys av Morgan Stanley som bedömer att aktierna har en uppsida på upp till 50 procent baserat på säsongsmönstret.

På statistikfronten rapporterades att detaljhandelns försäljning stigit 0,1 procent i augusti. Analytiker hade räknat med att försäljningen skulle ha stigit 0,4 procent jämfört med föregående månad, enligt Reuters sammanställning.

Samtidigt kom siffror som visade att de amerikanska importpriserna sjönk 0,6 procent i augusti, jämfört med månaden före. Här hade analytiker räknat med att priserna skulle ha sjunkit med 0,2 procent jämfört med föregående månad, enligt Reuters prognosenkät.

Vidare steg USA:s industriproduktion med 0,4 procent i augusti, jämfört med månaden före.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen steg 3 punkter till 2,99 procent.