Stockholm 17:30
0,00% Idag
-6,38% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2019-10-08 10:58:00

ATRIUM LJUNGBERG: EXPONERING DETALJHANDEL MOTIVERAR RABATT -ABG



STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De dåliga nyheterna för fysisk detaljhandel kommer att fortsätta, och med en stor exponering mot detaljhandel är en rabatt i Atrium Ljungberg motiverad.

Det skriver AGB Sundal Collier i en analys och som Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat kort om tidigare på tisdagen sänks rekommendation för aktien till sälj från tidigare köp. ABG skruvar samtidigt upp riktkursen till 185 kronor (170).

Efter två år utan vinsttillväxt i kombination med en stark kursutveckling handlas aktien till vinstmultiplar som är högre än såväl sektorkollegorna som genomsnittet för de senaste tre åren för bolaget.

Dessutom dras detaljhandeln med motgångar och, i bland annat Sickla, har JC och H&M lämnat köpcentret som ägs av Atrium Ljungberg och Best of Brands gick tidigare i år i konkurs.

"Vi räknar med att nyhetsflödet för den fysiska detaljhandeln kommer att fortsätta att vara negativt, och med omkring 35 procent exponering mot detaljhandel är en rabatt motiverad", skriver ABG.

Atrium Ljungberg var på tisdagen vid 10.40 ner 1,4 procent till 205 kronor. Sedan årsskiftet har aktien stigit närmare 35 procent.