Stockholm 17:30
-1,57% Idag
+18,06% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2019-03-21 08:06:00

AKTIESPARAREN: KÖP CREADES, COLLECTOR, PEAB OCH HUMANASTOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Köp aktier i investeringsbolaget Creades, nischbanken Collector, byggföretaget Peab och omsorgsbolaget Humana.

Det rekommenderar organisationen Aktiespararnas tidning Aktiespararen i sitt senaste nummer.

Samtidigt ges avvakta-rekommendationer för massabolaget Rottneros, gruvbolagen Boliden och Lundin Mining, e-handlaren Boozt och byggbolaget NCC.

Creades går en spännande framtid till mötes med en portfölj med flera digitala framgångssagor med stor potential, skriver Aktiespararen som rekommenderar köp med riktkurs 330 kronor. Den sista pusselbiten som saknas för att aktien ska komma i gång igen är Avanza, bedömer tidningen.

Collector har tagit en position inom digital teknik inom finansiella tjänster, med en digital och skalbar affärsmodell. Frånvaron av utdelning ser Aktiespararen som negativt för aktien i rådande börsklimat, men avkastningen beskrivs som hög på det kapital som behövs för att finansiera tillväxten. Aktien uppges vara köpvärd upp till riktkursen 65 kronor.

Peab är enligt Aktiespararen köpvärd upp till riktkursen 90 kronor. Entreprenörskap, finansiell styrka och högre direktavkastning talar för aktien, enligt tidningen.

Humana växer på egna meriter och aktien ser intressant ut med en hög förväntad vinsttillväxt och en låg värdering, anser Aktiespararen som rekommenderar köp och tar sikte på 80 kronor.