Stockholm 17:30
-0,01% Idag
+1,65% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2017-10-23 07:43:15

NYHETER I KORTHET LÖRDAG-MÅNDAG 21-23 OKTOBERSPANIEN. Premiärminister Mariano Rajoy meddelade på lördagen att Kataloniens regionpresident avsätts och att det blir stora inskränkningar i självstyret för att sätta stopp för självständighetssträvandena. (DN sön, mån)


SKÄRP BOLÅNEAMORTERINGSKRAV. Finansinspektionens chef Erik Thedéen anser att behovet att skärpa kravet på bolåneamortering kvarstår eftersom hushållens skulder fortfarande ökar snabbare än deras inkomster och bostadspriserna fortfarande är höga. (DN Debatt mån)


TJUVEN TVINGADE FRAM RAPPORTEN. När en Securitaschef blev bestulen på känslig insiderinformation tvingades säkerhetsjätten att tidigarelägga sin delårsrapport till söndag kväll. (DI-mån)


SER VÄNDNING FÖR MILLICOM. Efter många besvikelser ser Nordea Fonder uppsida i Millicom. Förvaltningschefen tror att aktien kan stiga med 405-0 procent. (DI-mån)


INTE STRESSAD. Christer Gardells senaste utspel om att Volvokoncernen ska styckas i tre bolag stressar inte Volvos koncernchef Martin Lundstedt. (DI-mån)


TCO VARNAR. Samtliga TCO-förbundsordföranden uppmanar Moderaterna att inte röra turordningsreglerna eftersom det skulle äventyra viktiga beståndsdelar i arbetsmarknadens funktionssätt. (DN Debatt sön)


BOMARKNADSORO. Bostadsexperter varnar för en skakig marknad och en snabb inbromsning av byggrallyt. Det är upp till politikerna om vi får en mjuklandning eller en krasch. (DI mån)


IHÅLIGT BOLÅNELÖFTE. Bankernas lånelöften för köp i nyproduktionen svajar rejält. (SvD-mån)


VINSTFÖRBUD TIDSFRÅGA. Enligt Ulla Andersson, Vänsterpartiets ekonomisk-politiska talesperson, är stoppet för vinstförbud i välfärden en tidsfråga eftersom de borgerliga partierna inte kommer att kunna stå emot väljaropinionen hur länge som helst. (SvD mån)


ADAKTUSSON. EU-parlamentarikern Lars Adaktusson tar plats i Kristdemokraternas toppskikt. Han valdes vid partiets riksting till andre vice ordförande och petar Emma Henriksson, som i protest lämnar partistyrelsen. (DN, SvD sön)


KÖPER I E-HANDELSRAKET. Riskkapitalbolaget Altor köper in sig i den snabbväxande e-handlaren Revolutionrace. Nu är siktet inställt på lansering i USA och en miljardomsättning. (DI-mån)


OVAKO TILL BÖRSEN? Riskkapitalbolaget Triton vill börsnotera ståltillverkaren Ovako, kanske redan nästa år. (DI-lör)


BLÅGULT LOCKAR. Svenska aktier, särskilt med inhemsk exponering, lockar Carnegie mycket mer än amerikanska. (DI-lör)


CARLSTRÖM I SLUTFÖRHÖR. Ekobrottsmyndigheten, EBM, håller i nästa vecka slutförhör med Fingerprint Cards storägare Johan Carlström i utredningen om misstänkt insiderbrott. (DI-lör)


RAZZIA HOS SEAMLESS. EBM har genomfört en husrannsakan hos Seamless. (DI-lör)