Stockholm 12:51
-3,91% Idag
+2,41% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2019-08-22 07:52:00

SOLTECH: FÖRETAGSKÖP LYFTE INTÄKTER 2KV, SPÅR FLER FÖRVÄRV - VDSTOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Solenergibolaget Soltech ökade intäkter och rörelseresultat rejält under det andra kvartalet.

"Intäkterna är hela 371 procent högre än kvartal 2, 2018 vilket till stor del har att göra med våra tre förvärv under kvartal 1, 2019 och en ökad affärsvolym i vår kinesiska verksamhet", kommenterar vd Stefan Ölander i delårsrapportens vd-ord.

Bolaget fyllde under kvartalet på kassan via en nyemission som övertecknades med en faktor tre och styrelsen har gett ledningen förnyat bemyndigande att besluta om nyemission vid behov.

"Detta innebär att vi har en stabil och stark plattform med både en god kassa och aktier som valuta för våra kommande förvärv, som är mitt huvudfokus under hösten", fortsätter Stefan Ölander, som "räknar med att under hösten kunna presentera ett eller flera förvärv".

Bolaget siktar på en listning av den kinesiska verksamheten Advanced Soltech (ASAB) på First North "i slutet av året". Ursprungligen planerades en listning under det andra kvartalet 2018, något som dock sköts på framtiden enligt vad bolaget uppgav i augusti samma år.

"Ledningen i ASAB fokuserar just nu på att skapa ett starkt lag av finansiella och juridiska rådgivare som vi kommer presentera inom kort", uppger vd:n.

Soltechs rörelseresultat blev 11,5 miljoner kronor (0,1) och rörelsemarginalen var 12,5 procent (0) i det andra kvartalet. Nettoomsättningen uppgick till 92,3 miljoner kronor (19,6).