Stockholm 17:30
0,00% Idag
-6,38% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2019-11-05 08:45:55

BÖRSEN: VÄNTAS INLEDA MARGINELLT UPP UNDER RAPPORTTÄT DAGSTOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen ser ut att inleda den rapporttäta tisdagen marginellt upp med stöd av kursuppgångar i Asien.

USA-börserna sjönk visserligen en aning efter den svenska börsens stängning på måndagen, men USA-börsterminerna pekar upp ett par tiondelar, i likhet med de ledande Europaterminerna, med stöd av uppgifter i Financial Times om att Vita huset överväger att slopa vissa tullar på kinesiska varor.

Storbolagsindexet OMXS30 väntas enligt IG Markets förhandel öppna upp 0,1 procent, efter måndagens uppgång för indexet på 1,9 procent till den nya rekordnivån 1.771 i spåren av optimism i handelssamtalen mellan USA och Kina samt fredagens oväntat starka amerikanska jobbsiffror.

Hoist Finance redovisade på morgonen ett lägre resultat än vad analytiker hade räknat med enligt Infront Data, även om man beaktar vissa engångskostnader i kvartalet.

Ratos redovisade en resultatförbättring för kvartalet och uppger att de tidigare sjösatta åtgärderna biter i portföljbolagen generellt. Aktien steg samtidigt 8,5 procent redan under måndagen inför rapporten.

G5 Entertainment, som utvecklar spelappar åt smarttelefoner och surfplattor, redovisar rörelseresultatet om -2,7 miljoner kronor (25,3). Aktien gick upp 8,5 procent på måndagen.

Diamantproducenten Lucara Diamond vände till förlust i det gångna kvartalet, upphör med utdelningen och justerar ned sin intäktsprognos. Prognosen för årets produktion och försäljning uttryckt i carat höjs dock. Bolaget meddelade även ett positivt studieresultat från en underjordsgruva i Botswana.

Cleantechbolaget Climeon redovisar ökad försäljning, men inga nya order och fortsatt kvartalsförlust.

First North-listade Simris Alg, som odlar alger och som tillverkar kosttillskott, redovisar en fortsatt begränsad försäljning som var svagare än bolagets målsättningar. Ordförande Pia Gideon lämnar på grund av delade meningar om hur bolaget ska drivas.

Bettingbolaget Enlabs redovisade en intäktsökning på 32 procent och anser att utsikterna för fjärde kvartalet är mycket lovande.

Spelutvecklaren Starbreeze, som är under rekonstruktion, redovisade fortsatt förlust och en försäljningsminskning till 21 miljoner kronor (34) för det tredje kvartalet.

First North-listade Zutec, som utvecklar och marknadsför molnbaserade mjukvarutjänster, redovisade en viss återhämtning i intäkterna men fortsatt förlust.

Bland övriga rapportbolag återfinns bland annat Irisity, Cell Impact, Aspire, IPC och Tethys Oil.

Karo Pharma har meddelat att Pfizer säger upp sitt samarbete kring projektet ROR-gamma.

Bilsäkerhetsjätten Autoliv har fått höjd rekommendation av japanska Mizuho Securities till köp från tidigare neutral.

Pareto Securities har höjt sin rekommendation för Tele2 till köp.

Under tisdagen kan finanssentimentet komma att påverkas av inköpschefsindex från tjänstesektorn för flera länder.