Stockholm 17:30
+1,22% Idag
+18,79% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2018-02-23 08:30:36

Carl Ekvall har utsetts till ny VD för Integrum AB


PRESSINFORMATION
23 februari 2018

Styrelsen för Integrum AB har utsett Carl Ekvall till att leda Integrum AB. Han efterträder Jonas Bergman.

Carl tar över ett företag som expanderar sin verksamhet, särskilt i USA där bolagets system för skelettförankring av proteser är det hittills enda som godkänts av Food and Drug Administration.

"Integrum har under Jonas Bergmans tid som VD framgångsrikt etablerat sig i USA, med myndighets-godkännande, organisation och ett flertal medicinska centra som kunder. Jonas har också skickligt lotsat Integrum genom en börsnoteringsprocess. Styrelsens bedömning är dock att bolaget nu, för att utnyttja sin marknadsposition behöver en VD med stark erfarenhet av internationell försäljning inom medicinteknik", säger bolagets styrelseordförande Magnus Kristoferson.

Carl Ekvall har en omfattande bakgrund inom medicinsk teknik, bland annat som VD för de noterade bolagen Ortivus och Medfield Diagnostics. Han är född 1967, och är utbildad vid Chalmers Tekniska Högskola och Berkeley University.

"Vi ser fram emot en VD med så stark bakgrund inom försäljning. Det ska bli mycket intressant att se vad Carl kan göra både för att ytterligare påskynda införsäljningen av våra etablerade produkter - titanskruvar för förankring med hjälp av osseointegration - och nya produkter som tankestyrda proteser och system för att minska fantomsmärta", säger bolagets grundare och huvudägare, professor Rickard Brånemark.

"Det ska bli enormt spännande att få leda Integrum mot att fler medicinska centra världen över blir våra kunder, med än fler kirurger som är certifierade för att sätta in våra produkter. Vi har några års försprång som måste tas till vara, kanske särskilt i USA. Dessutom ser jag fram emot att få lägga den kraft som krävs för att nyutvecklade produkter ska nå kommersiell framgång", säger Carl Ekvall.

Informationen i detta pressmeddelande är sådan information som Integrum AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades enligt nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 23 februari 2018 kl. 08:30 CEST.

Om Integrum AB
Integrum är ett medicintekniskt bolag som utvecklar och marknadsför system för skelettförankring av  proteser. Med över 400 operationer genomförda i tolv länder och efter att ha verkat i marknaden i snart 20 år bedömer sig Bolaget ha en världsledande ställning inom området. Integrums innovativa OPRA Implant System bidrar till att förbättra livskvaliteten för amputerade världen över. Bolagets aktie handlas på Nasdaq First North.

För mer information, v.v. kontakta:
Magnus Kristoferson, styrelseordförande                                               
Mobil: 070 - 549 10 00                                
Email: Magnus.Kristoferson@integrum.se

Certified Adviser
Erik Penser Bank AB är Bolagets Certified Adviser som nås på 08-463 8000.

Ny VD pressmeddelande

--
This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: Integrum AB via Globenewswire