Stockholm 14:06
0,00% Idag
+16,50% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2019-12-03 10:53:34

QUARTIERS PROPERTIES: AVTAL OM PROCESS ATT REFINANSIERA SKULDERSTOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-listade Quartiers Properties, som säljer lägenheter på spanska solkusten, ska refinansiera del av sina skulder, med hjälp av Londonbaserade finanseringsrådgivningsbolaget JLL.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Syftet med refinansieringen är att frigöra kassaflöde för fortsatta investeringar, sänka bolagets kapitalkostnad och erhålla en långsiktig finansieringsstruktur med en amorteringsstruktur som är bättre anpassad för Quartiers verksamhet", heter det.

Parterna avser att få en ny finansieringsstruktur på plats under första halvåret 2020.

Tidigare har Quartiers kapitalanskaffningsmässigt fokuserat på spanska banker och fonder där bolaget har fått cirka 150 miljoner kronor i lånefinansiering. Nu kräver spanska

"De utmaningar som vi i dag ser på den spanska kapitalmarknaden är att banker kräver hög amorteringstakt med full amortering på 12-15 år och att spanska investeringsfonder främst valt att fokusera på finansiering med betydligt högre räntenivåer jämfört med bankerna", kommenterar Marcus Johansson Prakt, vd för Quartiers Properties.

JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated.