Stockholm 17:30
-0,19% Idag
+18,81% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2018-09-18 13:00:00

Atrium Ljungberg tar historiskt spadtag för Hotell Tapetfabriken i Sickla

Under måndagen togs ett nytt steg i utvecklingen av Sickla, då det första spadtaget för Hotell Tapetfabriken genomfördes. Atrium Ljungbergs vd Annica Ånäs och Nordic Choice Hotels COO Katalin Paldeak satte tillsammans upp en tapetvåd med Kåbergs klassiska mönster, som en symbol för starten av hotellbygget. Hotellet öppnar 2020, på samma plats som Kåbergs startade sin tapettillverkning för över hundra år sedan.


- Sickla har en stor dagbefolkning med kontor, handel, gymnasieskolor, kultur och service. Hotellet och kommande bostadskvarter ger även befolkning nattetid, vilket ökar trivseln och tryggheten i staden, säger Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg. Hotellet blir en inbjudande mötesplats med till exempel restaurang som tillför Sickla kvaliteter som även andra än hotellgäster kan nyttja.

Nordic Choice Hotels kommer att driva hotell Tapetfabriken genom sin kedja Clarion Collection. Hotellet som öppnar 2020 kommer att ha 156 hotellrum och en 2 000 kvadratmeter stor lobbyyta med restaurang, evenemangsytor och konferenslokaler. Originalteglet från den gamla fabriken kommer att återanvändas och ambitionen är att ta till vara historien även i hotellverksamheten.

I Sickla pågår utvecklingen mot tät och blandad stad. Intill Tapetfabriken byggs Curanten, ett helt hus för vård och hälsa, och lite längre bort är grundarbetet för det första bostadskvarteret på Nobelberget igång. År 2026 är tunnelbaneutbyggnaden till Sickla klar och i juni i år presenterades ett förslag på ett 23 våningar högt stationshus. Mitt i all nybyggnation avspeglas områdets långa historia i de omsorgsfullt renoverade industrifastigheterna.

I samband med spadtaget genomfördes även en vernissage för ett konstprojekt där gymnasieskolorna i Sickla varit involverade. Elever från Designgymnasiet, Rytmus, och Sjölins har uppfört tolv konstverk på planket runt bygget. Fram till 14 oktober sker en omröstning om bästa konstverk på www.sickla.se där vinnande bidrag får 10 000 kronor till en skolaktivitet.

Nacka 2018-09-18
Atrium Ljungberg AB (publ)


Kalle Lindgren, kommunikationsstrateg Atrium Ljungberg, 0703-415 450

kalle.lindgren@al.se

Richard Svartvik, driftdirektör Clarion Collecion Hotels, 0703-42 20 91
richard.svartvik@choice.se


Atrium Ljungberg är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag. Vi äger, utvecklar och förvaltar fastigheter på tillväxtmarknader i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Vårt fokus är att utveckla attraktiva stadsmiljöer för kontor och handel kompletterat med bostäder, kultur, service och utbildning. Den totala uthyrbara ytan omfattar drygt en miljon kvadratmeter fördelat på ett femtiotal fastigheter, värderade till 43 miljarder kronor. Våra handelsplatser har 60 miljoner besökare per år och i våra områden arbetar och studerar drygt 30 000 personer och lever och bor ett tusental personer. Vår projektportfölj möjliggör investeringar i framtiden motsvarande drygt 15 miljarder kronor. Atrium Ljungberg är noterat på Nasdaq Stockholm Large Cap-listan. Läs mer på www.al.se


Attached html: HTML
Attached pdf: PDF