Stockholm 17:16
-0,52% Idag
+12,04% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2018-05-07 07:33:54

LOUDSPRING: ORDFÖRANDE LASSI NOPONEN BLIR VDSTOCKHOLM (Direkt) Loudsprings nuvarande styrelseordförande, Lassi Noponen, blir ny vd för bolaget. Han efterträder Alexander Lidgren som avgår, men som kommer att fortsätta i en rådgivande roll på deltid.

Lassi Noponen kommer att fortsätta som styrelseledamot.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Ny styrelseordförande blir Thomas Bengtsson som ny styrelseordförande. Han träder också in i en operativ roll och kommer att driva Loudspring Stockholmskontor som operativ ordförande, heter det.

Lassi Noponen är Loudsprings största aktieägare och har varit styrelseordförande i Loudspring sedan 2013. Tidigare var han grundare och koncernchef för investeringsbolaget Proventia Group, partner för Evli Corporate Finance och hade ledande befattningar på Neste.

Thomas Bengtsson är bland de största aktieägarna i Loudspring och sedan 2015 har han varit vice ordförande i styrelsen. Thomas var till 2015 vice styrelseordförande i Industrifonden och har varit ledamot i Almi. Han driver ett företag som producerar el från vindkraft och har tidigare arbetat för näringsdepartementet och EU-kommissionen.