Stockholm 12:05
0,00% Idag
-1,06% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

2020-07-09 15:27:08

SBB: KKV GODKÄNNER NYFOSAS KÖP AV FASTIGHETER FÖR 4,9 MDR KRSTOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Konkurrensverket ger klartecken till fastighetsbolaget Nyfosas förvärv av en svensk fastighetsportfölj från fastighetsbolaget SBB för 4,9 miljarder kronor, en affär som meddelades i juni. Förvärvet har slutförts med tillträde under torsdagen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Fastigheterna har ett totalt årligt hyresvärde om cirka 402 miljoner kronor, varav 79 procent kommer från skattefinansierade verksamheter med stat, landsting, kommuner och andra samhällsoperatörer som hyresgäster. Fastigheterna är belägna i en rad svenska städer.

"Affären tillför stabila kassaflöden och innebär ännu ett stort tillväxtkliv för Nyfosa - fastighetsbeståndet har i år vuxit med cirka 50 procent", skriver Nyfosa.

Uthyrningsgraden är 97 procent och genomsnittlig återstående avtalslängd är 2,3 år.

SBB har tidigare uppgett att Konkurrensverket väntades ge klartecken till affären just i juli. I slutet av juni kom affären ett steg närmare ett slutförande genom att Nyfosa meddelade att finansieringsvillkoret i transaktionen var uppfyllt genom upptagande av nya banklån.