4 Jun, 2018

Analys A1M Pharma: "Samarbete med Antaros Medical"

Som väntat uppgick intäkterna till SEKm 0 (0) under kvartalet. Rörelsekostnaderna uppgick till SEKm 14,6 (15,7) och var i linje med vår förväntan. Läkemedelsverket har återkommit till A1M Pharma med en begäran om att erhålla mer information gällande klinisk fas I-studie för ROSgard. Bolaget befinner sig i slutskedet av en kompletterande ansökan. Vi bedömer att den kommer skickas in innan sommaren, vilket innebär en förskjutning i tidsplanen för den kliniska fas I-studien. Med tanke på att bolaget befinner sig i en riskfylld sektor kan dessa beräkningar dock ändras snabbt. Vi ser en hög kurspotential i aktien men till en hög risk.

Kostnadsnivån som förväntat
Som väntat uppgick intäkterna till SEKm 0 (0) under kvartalet. Rörelsekostnaderna uppgick till SEKm 14,6 (15,7) och var i linje med vår förväntan. Minskningen jmf med fjolåret var primärt driven av något lägre aktivitet då de prekliniska studierna för ROSgard redan är avslutade och bolaget väntar på ett utlåtande från läkemedelsverket att få påbörja med en klinisk fas I-studie. Resultatet efter skatt för kvartalet uppgick till SEKm -15,1 (-15,7).

Komplettering till Läkemedelsverket fördröjer projektet
Läkemedelsverket har återkommit till A1M Pharma med en begäran om att erhålla mer information gällande klinisk fas I-studie för ROSgard. Bolaget befinner sig i slutskedet av en kompletterande ansökan. Vi bedömer att den kommer skickas in innan sommaren, vilket innebär en förskjutning i tidsplanen för den kliniska fas I-studien. Därmed uppskattar vi att resultatet förskjuts in i Q4´18 från tidigare beräknat under Q3´18. Däremot ligger strategin fast att om studien är positiv påbörjas arbetet inför den adaptiva fas I/II-studien där förhoppningsvis ”proof of concept” kan uppnås. För att öka förståelsen kring skadeeffekter som uppstår vid PRRT har bolag startat ett samarbete med Antaros Medical. Detta förbättrar A1M Pharmas förutsättningar att utforma kommande kliniska program.

Finansiering ordnad för de kommande 12 månaderna
Efter rapporten justerar vi ned vår kostnadsprognos för 2018 med SEKm 2 drivet av att merparten av de förberedelsekostnaderna för den kliniska studien redan har tagits under 2017. Under kvartalet genomförde bolaget även en nyemission, vilket inbringade SEKm 62,2. Kapitalet kommer primärt användas till den kliniska studien för ROSgard. Vi uppskattar att detta belopp täcker bolagets kostnader under ca 5 kvartal. Därefter räknar vi med en ytterligare nyemission om SEKm 50 för att täcka framtida kostnader t.o.m 2020. Drivet av Läkemedelsverkets begäran om mer information sänker vår sannolikhet att projektet lyckas ta sig till marknaden med 1%-enhet. Detta innebär att vårt motiverande värde sjunker från SEKm 175 till SEKm 169. Med tanke på att bolaget befinner sig i en riskfylld sektor kan dessa beräkningar dock ändras snabbt. Vi ser en hög kurspotential i aktien men till en hög risk.

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.