28 Feb, 2020

Analys C.A.G Group: "Blicka mot målet"

Intäkterna i kvartalet uppgick till 132,7 mkr vilket var något under vår förväntan. Siffran motsvarar en organisk tillväxt om -5,7%. Anledningen till bolagets negativa organiska tillväxt är att man har färre medarbetare än motsvarande period 2018. Justerad EBIT uppgick till 11,1 mkr vilket motsvarar en marginal om 8,4% vs 10,6% Q4’18. Marginalen återspeglar en något lägre beläggningsgrad till följd av lägre efterfrågan i segmentet Hälsa, Vård och omsorg. Med anledning av den lägre organiska tillväxttakten justerar vi ned våra omsättningsestimat för perioden 2020-21 med ca 2% och EBIT ca 4%. Justeringen reflekterar den hårda konkurrensen om att rekrytera personal. Vi bibehåller vårt motiverade värde om 82-84 kr. På dessa nivåer värderas C.A.G på en implicit WACC om 12,5%.

Något under vår förväntan
Intäkterna i kvartalet uppgick till 132,7 mkr vilket var något under vår förväntan. Siffran motsvarar en organisk tillväxt om -5,7%. Anledningen till bolagets negativa organiska tillväxt är färre medarbetare än motsvarande period 2018. Justerad EBIT uppgick till 11,1 mkr vilket motsvarar en marginal om 8,4% vs 10,6% Q4’18. Marginalen återspeglar en något lägre beläggningsgrad till följd av lägre efterfrågan i segmentet Hälsa, Vård och omsorg. Här har en av bolagets största kunder dragit ned på utvecklingstakten till följd av en intern omorganisation. På helåret uppgick EBIT till 38,8 mkr vilket motsvarar en marginal om 8,1%.  EPS före utspädning uppgick till 4,17 kr. Styrelsen föreslår en utdelning om 2,9 kr, en ökning med ca 16%

Mindre justeringar…
I och med förvärvet av Consoden som genomfördes under Q1’20 höjde vi våra estimat för att reflektera att C.A.G. får ca 30 nya medarbetare. Dessa estimathöjningar ligger fortfarande kvar men vi justerar ned omsättningsestimaten med ca 2% för perioden 2020-2021. Sänkningen av omsättningsestimaten gör att vi justerar ned EBIT med ca 4% för samma period. Justeringen av omsättning reflekterar inte att efterfrågan för bolagets tjänster minskar utan hård konkurrens för att rekrytera konsulter.

…men fortsatt samma motiverade värde
Vi bibehåller vårt motiverade värde om 82-84 kr. På dessa nivåer värderas C.A.G med en implicit WACC om 12,5%. Genom förvärvet av Consoden tar C.A.G ett stort kliv mot att nå sitt mål om en försäljning på 700 mkr 2021. Skulle detta mål nås värderas C.A.G med ca 20% rabatt de svenska noterade IT-konsulterna på vårt motiverade värde. Vi bedömer att den befintliga kassan kan addera ca 100 mkr i försäljning och nyheter kring förvärv är potentiella kurstriggers. Sammanfattningsvis ser vi en medelhög potential i aktien till en låg risk.

 

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.