28 Feb, 2020

Analys Eastnine: "Blicka österut för yield"

Hyresintäkterna för helåret uppgick till EUR 13,348m vilket var något över våra estimat. Avvikelsen förklaras med en stark nettouthyrning om EUR 0,1m. Driftsnettot för helåret uppgick till EUR 11,946 vilket motsvarar en ökning om 55% vilket främst går att härleda till minskade planerade vakanser samt tillträden av förvärvade fastigheter. EPRA-NAV uppgick till 137 kr vilket var något över våra estimat. Vi sänker våra estimat för förvaltningsestimat med ca 10% för att reflektera tillträden och intjäningsförmåga. Vi höjer vårt motiverade värde till 150-160 kr för att reflektera den stärkta intjäningen samt det latenta förvärvsutrymmet. Då vi ser triggers i närtid ser vi en hög potential i aktien.

Ett stark kvartal…
Hyresintäkterna för helåret uppgick till EUR 13,3m vilket var något över våra estimat. Avvikelsen förklaras med en stark nettouthyrning om EUR 0,1m. Snitthyran i beståndet uppgår nu till EUR 14,7 /månaden mot EUR 14,5/månaden vid 2018 års slut. Den ekonomiska uthyrningsgraden uppgick till 92,7% vilket var något över våra estimat. Driftsnettot för helåret uppgick till EUR 11,9m vilket motsvarar en ökning om 55% vilket främst går att härleda till minskade planerade vakanser samt tillträden av förvärvade fastigheter. EPRA-NAV uppgick till 137 kr vilket var något över våra estimat. Under kvartalet har bolaget gjort en omvärdering av sitt innehav i Mellon Fashion Group, detta har resulterat i en orealiserad värdeökning om EUR 12,8m.

…men estimatförändringar…
Eastnine lämnar för första gången in aktuell intjäningsförmåga i sin rapport. I denna uppgår hyresintäkterna till EUR 17,1m och förvaltningsresultatet till EUR 8,6m. Dessa siffror inkluderar inte fastigheten S7-3 med ett hyresvärde om EUR 2,5m och ett driftsnetto på samma nivå. Då fastigheten tillträds under mars 2020 sänker vi våra estimat avseende förvaltningsresultatet med ca 10% för 2020 då vi räknat med ett tillträde tidigare i Q1 samt en något högre intjäning. Vi justerar även ned vårt estimat för förvaltningsresultat med 5% för 2021 för att reflektera intjäningsförmågan. Estimatsänkningarna påverkar dock inte vår värdering då denna utgår ifrån hur bolaget handlas i förhållande till EPRA-NAV.

 ..ger fortsatt potential
Trots att vi justerat ned våra estimat baserat på timing av tillträden väljer vi att höja vårt EPRA-NAV estimat för 2020 till 13.3 EUR eller 141 kr. DEtta resulterar i att vi höjer vårt motiverade värde till spannet 150-160 kr. Vi ser att bolaget fortsatt har ett latent förvärvsutrymme då kassan uppgår till EUR 37,4m och belåningsgraden till 47%. Vi bedömer att förvärvskapaciteteten givet att MFG och kvarvarande fastighetsfonder avyttras på en värdering i nivå eller strax över bokfört värde uppgår till EUR 180-220m. Skulle denna summa investeras uppskattar vi i att det skulle resultera i ett EPRA-NAV i spannet 180-200 kr. Det optionsvärde vi ser i samband med en renodling av portföljen gör att vi ser en fortsatt hög potential i aktien till en låg risk.

 

 

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.