28 Feb, 2020

Analys Iconovo: "Stor potential vid rätt samarbetspartner"

Försäljningen under kvartalet uppgick till 0 mkr (4,4 mkr), vi räknade med 7 mkr. Avvikelsen berodde på att ingen projektleverans skett under kvartalet. Iconovos avtal är konstruerade på så vis att kunden betalar en något större andel av projektet under första året, och relativt mindre under resterande projekttid. Fördelen med upplägget är en minimerad riskexponering för Iconovo genom ett starkt kassaflöde, nackdelen är att faktureringsflödet blir ojämnt, vilket är tydligt för året då bolaget främst har arbetat med två stora kundprojekt i mogen fas.

Tidigare bedömde vi att Symbicort-projektet med CBC skulle slutföras under 2020 för att lanseras under 2021. Men på grund av en något utdragen tillvägagångsprocess från CBC samt att vi har fått en bättre förståelse för hur affären ser ut skjuter vi vår förväntan på slutförandet av projektet till 2021 och lanseringen till 2022. Trotts detta höjer vi vårt motiverade värde på bolaget till 82 kr per aktier (67) baserat på att Mylan visar att det kan gå betydligt snabbare att ta marknadsandelar på den amerikanska marknaden än vi tidigare räknat med. Därmed ser vi hög potential i aktien till en medelhög risk.

Inga intäkter under Q4’19
Försäljningen under kvartalet uppgick till 0 mkr (4,4 mkr), jämfört med vår förväntan på 7 mkr. Avvikelsen berodde på att ingen projektleverans skett under kvartalet. Iconovos avtal är konstruerade på så vis att kunden betalar en något större andel av projektet under första året, och mindre under resten av projektet. Fördelen med upplägget är en minimerad riskexponering för Iconovo genom ett starkt kassaflöde, nackdelen är att faktureringsflödet blir ojämnt, vilket var tydligt 2019 då bolaget främst arbetat med två stora kundprojekt i mogen fas. Rörelsekostnaderna steg 8,4 mkr, vilket motsvarade en ökning om 128% y/y. Ökningen var primärt driven av bolagets personalexpansion. Vår förväntan låg på 7,1 mkr. EBIT uppgick till -7,5 mkr (0,4 mkr), jämfört med vår förväntan om 1,1 mkr. Kassaflödet från verksamheten uppgick till -5,8 mkr (-3,7 mkr). Drivet av nyemission under kvartalet har bolagets kassa stärkts till 89 mkr (53 mkr).

Stor potential vid rätt partner
Under 2019 öppnades den amerikanska marknaden för generiska pulverinhalationsläkemedel upp genom att Mylan fick godkänt för en generisk version av storsäljaren Advair, som heter Wixela. Under 2019 lyckades Wixela ta 30% av marknaden för Advair, uppskattningsvis ca 8,9 mdr kr. Detta visar på potentialen för generika på amerikanska marknaden och ger även en indikation om vad som kan ske 2025 när patentet för Ellipta går ut.

Höjer motiverade värdet till 82 kr (67)
Tidigare bedömde vi att Symbicort-projektet med CBC skulle slutföras under 2020 för att lanseras under 2021. Men på grund av en något utdragen tillvägagångsprocess från CBC samt att vi har fått en bättre förståelse för hur affären ser ut skjuter vi vår förväntan på slutförandet av projektet till 2021 och lanseringen till 2022. Trotts detta höjer vi vårt motiverade värde på bolaget till 82 kr per aktier (67) baserat på dels att Mylan visar att det kan gå betydligt snabbare att ta marknadsandelar på den amerikanska marknaden än vi tidigare räknat med, samt att samarbetet med Stevanato accelererar. Under sommaren beräknas CE-märkningen vara på plats för ICOcap, vilket betyder att produkten kan säljas för användning i kliniska studier. Därmed ser vi hög potential i aktien till en medelhög risk.

 

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.