28 Feb, 2020

Analys Redsense: "Medical Stark avslutning på 2019"

Omsättningen i Q4’19 uppgick till 4,0 mkr, jämfört med vår förväntan om 3,5 mkr, vilket innebar en tillväxt i kvartalet om 124 % på årsbasis. Försäljningen drivs fortsatt av en stark marknad för hem-och nattdialys i USA. Den starka utvecklingen ser ut att hålla i sig, och vi räknar med ca 30 % årlig tillväxt de närmaste åren. Vi räknar tillsvidare med att volymerna under 2020 kommer att vara jämförbara med H2’19, vilket ger möjlighet till potentiell uppsida till prognoserna för H2’20. Redsense arbetar även med att utveckla sårsvårdsteknologin samtidigt som volymerna och försäljningsansträngningarna inom dialysprodukterna fortsätter att öka. Vi har gjort mindre prognosförändringar efter Q4-rapporten, och räknar fortsatt med att Redsense Medical når break-even under 2020.

124 % tillväxt i Q4’19
Omsättningen i Q4’19 uppgick till 4,0 mkr, jämfört med vår förväntan om 3,5 mkr, vilket innebar en tillväxt i kvartalet om 124 % på årsbasis. Försäljningen drivs fortsatt av en stark marknad för hem-och nattdialys i USA. Jämfört med Q3’19 var försäljningen 15 % lägre i Q4’19, som är säsongsmässigt svagare. Förlusten före skatt på -1,1 mkr i Q4’19 var någon lägre än väntade -1,3 mkr.

Mot svarta siffor under 2020
Den starka utvecklingen ser ut att hålla i sig, och vi räknar med ca 30 % årlig tillväxt de närmaste åren. Vi räknar tillsvidare med att volymerna under 2020 kommer att vara jämförbara med H2’19, vilket ger möjlighet till potentiell uppsida till prognoserna för H2’20. Vi räknar med att Redsense närmar sig vinst mot slutet av året. Tillväxten i USA tog fart 2019, och en drivande faktor var President Trumps fokus på området, specifikt gällande just hemdialys. Redsense arbetar även med att utveckla sårsvårdsteknologin samtidigt som volymerna och försäljningsansträngningarna inom dialysprodukterna fortsätter att öka. Teknologin för sårvård, vilken kan komma att integreras i förband i syfte att mäta mättnadsgraden avseende t ex blod och var, har ett svenskt patent. Ett internationellt patentbesked väntas enligt Redsense i mars. Den globala sårvårdsmarknaden uppgick till över 18 mdr USD 2016. En liten skärva av denna marknad kan betyda stor uppsida för Redsense. Detta projekt kommer sannolikt förr eller senare att gå vidare som ett joint-venture med någon stor, kapitalstark, aktör inom sårvårdsbranschen.

Hög potential, och en marknadspenetration som växer
Vi har gjort mindre prognosförändringar efter Q4-rapporten, och räknar fortsatt med att Redsense Medical når break-even under 2020. Vi beräknar att Redsenses marknadspenetration låg på ca 0,6 % 2019, upp från 0,4 % 2018, samt räknar med att bolaget lyckas med att leverera en tillväxt om ca 30 % per år fram till år 2022/2023 med en då uppnådd EBITDA-marginal på ca 30 %. En fortsatt årlig tillväxt på 30 % därefter indikerar en uppsida till ca 50 kr per aktie år 2025. Skulle Redsense Medical uppnå en marknadspenetration på t ex 5 %, så skulle det indikera en potential i aktien på över 200 kr. Därmed ser vi hög potential i aktien till hög risk. Vi bedömer att fortsatt tillväxt i försäljningen samt eventuella nyheter kring sårvård kommer att vara viktiga drivkrafter för aktien.

 

 

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.