27 Oct, 2019

Analys Seafire AB: "Ökat deal flow"

Intäkterna steg till 45,8 mkr (18,2 mkr) vilket var i linje med vår förväntan. Ökningen drevs av förvärven av Åkerstedts och Nordbutiker som genomfördes under 2019. Vi justerar ner vårt EBITDA-estimat för 2019 med 30% primärt drivet av utvecklingen i Linguacom. Vi bedömer att bolagets omstrukturering varit nödvändig men att det kommer ta en bit in i 2020 innan bolaget visar svarta siffror på EBITDA-nivå igen. På våra reviderade prognoser handlas bolaget till en EV/EBITDA-multipel på 6,2x 2020e jämfört med sektorn som ligger på 10,1x. Vi bedömer rabatten på 38% som för hög med tanke på bolagets förvärvsintensiva strategi och track record. Vi ser en hög potential till medelhög risk.

Linguacoms drar ned den organiska tillväxten
Intäkterna steg till 45,8 mkr (18,2 mkr) vilket var i linje med vår förväntan. Ökningen drevs av förvärven av Åkerstedts och Nordbutiker som genomfördes under 2019. Inom segmentet Handel & Tjänster steg intäkterna till 40 mkr (18,2) men sjönk 18,5% sekventiellt. Minskningen var primärt drivet av Linguacom som i februari 2019 tecknade ett nytt avtal med Kammarkollegiet som innebar en kraftigt minskad omsättning då en hög konkurrens lett till prispress. Under kvartalet har bolaget vidtagit åtgärder för att anpassa organisationen till det nya omsättningsläget. Vår bedömning är att bolaget kommer kunna nå break-even under 2020. Justerat EBITDA-resultat uppgick till 5,0 mkr (0,8), vilket motsvarade en marginal på 11%.

Högt tempo och växande deal flow talar för fler förvärv
Bolagsledningen uttrycker en optimism gällande att hitta potentiella förvärv. Antalet potentiella case har ökat men i takt med börsuppgången har även säljarnas prisförväntningar stigit. Bolagets målsättning att göra två till tre förvärv per år ligger fast. Vår bedömning är att förvärvsfönstret för i år börjar lida mot sitt slut men att vi under H1 2020 kan vi vänta oss minst ett nytt förvärv. Målbolagen är i storleksordningen 25 – 125 mkr i omsättning, vilket det i Sverige finns tiotusentals av. Vidare har bolaget genomfört ett listbyte till First North.

Handlas fortsatt till en rabatt
Vi justerar ner vårt EBITDA-estimat för 2019 med 30% primärt drivet av utvecklingen i Linguacom. Vi bedömer att bolagets omstrukturering varit nödvändig men att det kommer ta en bit in i 2020 innan bolaget visar svarta siffror på EBITDA-nivå igen. På våra reviderade prognoser handlas bolaget till en EV/EBITDA-multipel på 6,2x 2020e jämfört med sektorn som ligger på 10,1x. Vi bedömer rabatten på 38% som för hög med tanke på bolagets förvärvsintensiva strategi och track record. I ett worst-case-scenario, där tre av de fem dotterbolagen som står inför störst verksamhetsförändringar, skrivs ner till 0 kr, motsvarar de återstående bolagen, Nordbutiker och Åkerstedts, ett EV på ca 235 mkr, motsvarande ett börsvärde på ca 135 mkr och ett pris per aktie på 14 kr. Denna betydande rabatt jämfört med dagens kurs på 7,70 kr per aktie, gör att vi sammantaget ser en hög potential till medelhög risk.

 

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.