28 Feb, 2020

Analys Sensec Holding: "Svagare avslutning på året 2019"

Sensec Holding rapporterade ett rörelseresultat på 1,1 mkr i Q4’19, ned från 2,8 mkr y/y, samt ned jämfört med Q3’19 då resultatet var 2,9 mkr. Vi bedömer att den kraftiga kursreaktionen på rapportdagen var överdriven. Vi har justerat ned våra försäljningsprognoser med ca 10 % efter rapporten, men räknar fortsatt med att Sensec kan nå 10 % rörelsemarginal under prognosperioden. Lyckas Sensec nå dessa marginaler, samt levererar 10 % tillväxt, ser vi ett motiverat värde på 1 kr per aktie, vilket innebär hög potential från dessa nivåer. Lyckade förvärv kan komma att addera ytterligare värde.

Svagt Q4’19 efter historiskt starkt Q3
Sensec Holding rapporterade ett rörelseresultat på 1,1 mkr i Q4’19, ned från 2,8 mkr y/y, samt ned jämfört med Q3’19 då resultatet var 2,9 mkr. Intäkterna var 23,8 mkr i Q4’19, i nivå med 23,3 mkr Q3’19. Förväntansbilden låg kring en stark avslutning på året, i linje med historiken vilket även reflekterade tongångarna i Q3 rapporten kring ett starkt 2019. Ambitionen från bolaget är att på sikt hålla en jämnare intäktsfördelning, och de är mot den bakgrunden inte oroliga av att Q4’19 avvek från det traditionella säsongsmönstret.

Stark position på en stabil marknad
Sensec vinner de allra flesta upphandlingar de är med på i Sverige, och många kunder är återkommande vilket är betryggande och tyder på en stark marknadsposition. Att marknaden för säkerhetslösningar kommer fortsätta att växa, såväl i Sverige som i övriga Norden, är tydligt givet den ökande oron i samhället i stort. Sensec Holding bedriver idag primärt sin verksamhet i Sverige, men har som mål att växa i övriga Norden. Det kommer till viss del att ske genom organisk tillväxt, men Sensec Holding har även en uttalad strategi om att växa genom strategiska förvärv. Det ska leda till tillväxt, inte bara geografiskt, men även genom att komma in på nischer i säkerhetsmarknaden där bolaget inte är närvarande idag. På så sätt finns även möjlighet att knyta kunder än närmare och därmed ha möjlighet att bli mer av en helhetsleverantör.

Överdriven kursreaktion på rapporten
Vi bedömer att den kraftiga kursreaktionen på rapportdagen var överdriven. Uppskattningsvis bestod den av tre komponenter. 1) Resultatförsvagningen i sig jämfört med Q3’19 var oväntad. 2) Mycket fokus har legat på förvärv, möjligtvis har det legat förväntningar kring det i kursen inför rapporten. 3) Aktien steg kraftigt i slutet av januari, vilket speglade höga implicita förväntningar på rapporten. Till detta ska läggas de senaste dagarnas kursfall på marknaden i stort. Vi har justerat ned våra försäljningsprognoser med ca 10 % efter rapporten, men räknar fortsatt med att Sensec kan nå 10 % rörelsemarginal under prognosperioden. Lyckas Sensec nå dessa marginaler, samt levererar 10 % tillväxt, ser vi ett motiverat värde på 1 kr per aktie, vilket innebär hög potential från dessa nivåer. Lyckade förvärv kan komma att addera ytterligare värde.

 

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.