28 Mar, 2019

Analys Sensec Holding: "Tillväxt i en osäker värld"

Sensec Holding levererar säkerhetslösningar, vilket består i att sälja, marknadsföra och utföra teknisk service av röntgenutrustning, metalldetektorer, narkotika- och sprängämnesdetektorer, elektronisk övervakning, utrustnings för farliga ämnen samt kameraövervakning. Sensec Holdings kunder inkluderar Swedavia, Kriminalvården, Polisen, Migrationsverket och Regeringskansliet. Sensec Holding bedriver idag primärt sin verksamhet i Sverige, men har som mål att växt i övriga Norden. Det kommer att ske till viss del genom organisk tillväxt, men Sensec Holding har även en uttalad strategi om att växa genom strategiska förvärv. Givet att Sensec Holding når våra prognoser, vilka inte inbegriper några förvärv utan utgår ifrån en organisk tillväxt på ca 10% per år, samt att Sensec successivt når målet om 10% rörelsemarginal, ser vi ett motiverat värde för aktien på ca 1,30 kr. Detta baseras på vinstmultiplar för 2021, samt på en DCF-värdering. Värderingen på 2019 års estimat är i överkant vilket begränsar potentialen i närtid. Lyckas Sensec Holding även att stegra tillväxten till 20%, vilken inbegriper en lyckad förvärvsstrategi, så ser vi en uppsida till 1,60 kr fram till 2021, med möjlighet att marknaden kommer att diskontera upp till 2,50 kr per aktie om 20% tillväxt kan förväntas fortsätta även därefter.

En leverantör av säkerhetslösningar
Sensec Holding levererar säkerhetslösningar, vilket består i att sälja, marknadsföra och utföra teknisk service av röntgenutrustning, metalldetektorer, narkotika- och sprängämnesdetektorer, elektronisk övervakning, utrustnings för farliga ämnen samt kameraövervakning. Sensec Holding bedriver även utbildning inom Sensec Academy. Sensec Holdings kunder inkluderar Swedavia, Kriminalvården, Polisen, Migrationsverket och Regeringskansliet. Sedan augusti 2017 äger Sensec Holding AB Milsec AB som tillhandahåller säkerhetslösningar främst gällande skalskydd.

Tillväxt i flera ben, och på flera marknader, att vänta framöver
Sensec Holding bedriver idag primärt sin verksamhet i Sverige, men har som mål att växt i övriga Norden. Det kommer att ske till viss del genom organisk tillväxt, men Sensec Holding har även en uttalad strategi om att växa genom strategiska förvärv. Det ska leda till tillväxt, inte bara geografiskt, men även genom att komma in på nischer i säkerhetsmarknaden där bolaget inte är närvarande idag. På så sätt finns även möjlighet att knyta kunder än närmare sig med möjlighet att bli än mer av en helhetsleverantör.l.

Potential upp till 2,50 kr givet lyckad förvärvsstrategi
Givet att Sensec Holding når våra prognoser, vilka inte inbegriper några förvärv utan utgår ifrån en organisk tillväxt på ca 10% per år, samt att Sensec successivt når målet om 10% rörelsemarginal, ser vi ett motiverat värde för aktien på ca 1,30 kr. Detta baseras på vinstmultiplar för 2021, samt på en DCF-värdering. Värderingen på 2019 års estimat är i överkant vilket begränsar potentialen i närtid. Lyckas Sensec Holding även att stegra tillväxten till 20%, vilken inbegriper en lyckad förvärvsstrategi, så ser vi en uppsida till 1,60 kr fram till 2021, med möjlighet att marknaden kommer att diskontera upp till 2,50 kr per aktie om 20% tillväxt kan förväntas fortsätta även därefter.

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.