27 Oct, 2019

Analys TagMaster: "Fortsatt stor uppsida i aktien"

Tagmaster rapporterade en omsättning på 82,4 mkr (43,8) vilket motsvarar en tillväxt på 88% y/y. Den organiska tillväxten uppgick till sju procent. Den justerade EBITDA-marginalen uppgick till 10,4%, EO-poster uppgick till 4,2 mkr och var främst hänförliga till förvärvet av Sensys Networks. EPS uppgick till -0,04. Resultatet tyngdes av 10,7 mkr i linjära avskrivningar på goodwill samt 4 mkr relaterade till en omvärdering av lån i dollar. Kärnverksamheten i bolaget utvecklas enligt plan med undantag för den franska verksamheten där integrationsarbetet gått något långsammare än bolaget räknat med. Detta beräknas dock vara slutfört Q1’20. Vi gör endast marginella förändringar i våra estimat och ser ett motiverat värde för aktien i spannet 1,0-1,1 kr vilket gör att vi ser en medelhög potential i aktien till en medelhög risk.

En bra bild efter justeringar
Tagmaster rapporterade en omsättning på 82,4 mkr (43,8) vilket motsvarar en tillväxt på 88% y/y. Lejonparten av denna tillväxt går att hänföra till förvärvet av amerikanska Sensys Networks i USA. Den organiska tillväxten i ”core” Tagmaster uppgick till 7%. EBITDA justerad för förvärvskostnader (ca fyra mkr) uppgick till 8,2 mkr vilket motsvarar en marginal på 10,4%. Resultatet efter skatt uppgick till -13 mkr. Resultatet belastades dock med 4,2 mkr i kostnader relaterade till lån i USD samt 10,7 mkr i linjära avskrivningar på goodwill då bolaget rapporterar enlig K3 och inte har bytt till IFRS än.

Verksamheten levererar enligt plan
Bolagets brittiska dotterbolag Tagmaster UK har inte märkt av brexitoron utan stärkte både bruttomarginal och resultat. De kostnadsbesparingar som tidigare annonserats har nu verkställts och fokus ligger på att öka försäljningsarbetet. Det franska dotterbolaget har haft ett något svagare kvartal och integrationsarbetet har tagit lägre tid än vad bolaget hade räknat med. Bolaget bedömer att processen kommer att vara genomförd under Q1’20 och fokus ska då övergå till att utöka säljkåren. I Sverige löper verksamheten på enligt plan och Q3’19 har varit starkt i termer av både volym och lönsamhet. I det nyligen förvärvade Sensys Networks har bolaget ersatt konsulter med fast anställda vilket ökat kostnadsbasen under delar av kvartalet, men den kommer nu att sjunka framgent. Vi ser även positivt på att rörelsekapitalbindningen i ”core” Tagmaster sjunkit något. Den ökning man har sett i Q3’18 beror huvudsakligen på förvärvet av Sensys.

Marginella justeringar
Vi väljer att hålla våra estimat för 2019 och 2020 relativt oförändrade efter rapporten, men justerar estimaten för 2021 där vi höjer EPS-prognoens 6%. Aktien handlas till EV/EBITDA 6,0x på våra prognoser för 2020. Det kan jämföras med sektorn som särderas på 8,0x. Vi ser ett motiverat värde i spannet 1,0-1,1 kr/aktie vilket gör att vi ser en medelhög potential i aktien till en medelhög risk.

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.