9 Aug, 2018

Starkt resultat och god orderingång

Lammhults Design Group  rapporterade en försäljning om SEKm 238,1 för kvartalet vilket var i linje med våra estimat. Rörelsemarginalen stiger till 5,4% vilket var något över våra förväntningar. Den största överraskningen i rapporten var att Public Interior visar en stark tillväxt om 28% i Q2. Även order ingången växer kraftigt, upp 20% mot Q2’17. Under H1 har man visat en rörelsemarginal förbättring om 60 bps. Detta är relaterad till en ändrad produkt mix men även ett resultat av bolagets kontinuerliga arbete med att förbättra lönsamheten. Man har under Q1 flyttat Ires produktion vilket vi tror kommer göra fullt avtryck i marginalen under Q4. Sammanfattningsvis ser vi en medelhög potential i aktien till låg risk.

Över våra och framför allt marknadens förväntningar
LDG rapporterade en försäljning om SEKm 238,1 för kvartalet vilket var i linje med våra estimat. Rörelsemarginalen stiger till 5,4% vilket var något över våra förväntningar. Den starka tillväxten går att härleda till Public Interior som gått starkt vilket även bidragit till marginalförbättringen då detta segment har en högre bruttomarginal. Bruttomarginalen för koncernen i helhet sjönk dock något (34,3% vs 34,9%) detta som en följd av ökade råvarupriser vilket går att härleda till en svagare krona. Office and Home Interior har också presterat bra, dock har Ires verksamhet inom retail haft en utmanande marknadssituation.

Public Interior fortsätter att visa starka siffror
Public Interior visar en stark tillväxt om 28% i Q2 varav 7% är valutarelaterat även orderingången har ökat kraftigt, 20% upp sedan Q2’17. Detta affärsområde har dock historiskt varit volatilt och vi anser att kvartalets siffror visar att de negativa nyheter och siffror vi såg för affärsområdet under Q3’17 var engångseffekter. Office & Home Interior levererar en något svagare tillväxt om 3% vilket ska ses i ljuset av starka jämförelsetal. Vi är inte oroliga för detta segment då byggkonjunkturen för framför allt kontor är fortsatt stark i Norden och framför allt Sverige och Stockholm.

Vi bibehåller våra estimat för helåret
Marknaden hade räknat med en något lägre tillväxt än vad vi gjort i våra estimat. Vi väljer att bibehålla våra helårsestimat då vi tror att man kommer fortsätta leverera starka siffror året ut. Detta tror vi är möjligt då Public Interior fortsätter att leverera starka siffror samt hade ett relativt svagt jämförelseår. Vi tror även att Public Interior kommer att försätta leverera starka siffror då underliggande marknad med en ständigt växande kontorsstock är rekordstark. Under året har vi även sett en rörelsemarginalsförbättring på 60 bps. Detta går att härleda till en ändrad produktmix men även arbeten med lönsamhetsförbättring generellt. Vi tror att bolaget kan fortsätta sitt förändringsarbete och röra sig mot sitt långsiktiga lönsamhetsmål om en rörelsemarginal om 8% över kommande år. Sammanfattningsvis ser vi medelhög potential i aktien till en fortsatt låg risk.

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.