Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Är allt Kinas fel?

Efterbörsen, torsdag den 7:e januari 2016

Dagens viktigaste:

  • Kina fortsätta att skapa kaos
  • Oljan fortsätter att vara svag
  • Starka siffror från Europa
  • Fortsatt geopolitisk oro
  • Kinas funktion gällande handelsstopp  tas bort
     

 

Som förväntat så öppnade börsen i Sverige idag rejält nedåt på grund av ytterligare ett börsras i Kina och ett handelsstopp precis efter öppningarna där. Vi höll oss sedan under nollstrecket hela dagen även om vi mot slutet letade oss uppåt en aning. Indexet OMXS30 avslutade dagen på – 2,16 %

Förutom oron från ytterligare ett börsstopp i Kina i natt då börserna där helt enkelt föll för mycket så har råvarumarknaden och framförallt oljan fortsatt att oroa marknaden. Oljepriserna har idag fortsatt nedåt och den här gången beror det faktiskt på Kina så mycket av det som händer just nu är deras fel. I oljans fall handlar det framförallt om att marknaden är orolig för att efterfrågan från Kina ska börja minska på allvar i och med landets ekonomiska problem. Gällande handelsstoppet i Kina så har landet idag dock meddelat att den funktionen tas bort. Den gick tidigare ut på att börserna i landet stängdes när de hade fallit med över 7 % på en dag och det är den funktionen som lett till två stycken handelsstopp bara nu under år 2016 och den här veckan.

Men om man sedan kollar lite under ytan idag så har vi faktiskt fått in en hel del starka besked från Europa. Både Tyskland och Sverige levererade t.ex. bättre industrisiffror än vad som var förväntat och i EMU fick vi bland annat in positiva besked gällande arbetslösheten.

Det har alltså inte bara varit skit på marknaden idag även om man kan tror det om man kollar på börsens utveckling. Tyvärr har dock alla de negativa nyheterna som även har bestått av t.ex. en fortsatt oro för vad Nordkorea håller på med tagit över helt och som vi har sett så många gånger förut så hamnar de positiva beskeden i skymundan.

På bolagsfronten idag har Mycronic fått in en order från Asien, Precise Biometrics och Fingerprint har samarbetat och har idag meddelat att deras teknik nu kommer att finnas i Huawei:s senaste surfplatta och dessutom så har Bravida och Lifco gjort varsitt förvärv.   

Om vi slutligen tar oss en titt på utvecklingen i i USA så här långt så kan vi konstatera att det är nedåt som gäller även där, dock inte lika mycket som i Europa tidigare under dagen. Eventuellt börjar man ana att börserna där vill uppåt men det är lite för tidigt för att identifiera en tydlig uppåtgående trend och än är det många handelstimmar kvar i USA så mycket kan hända.  

 

Trevlig kväll!
David      

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar