Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: FED, olja och flygplanskrascher är ingen bra oroskombination... 

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Torsdag den 19:e maj

 

Dagens makrokoll:

På makrofronten har som sagt FED i USA idag oroat marknaden ganska så rejält och egentligen handlar det om att läget nu har svängt ganska så fort och nu kan FED:s förtroende mycket väl vara kört i botten ytterligare en gång.

Vi har idag även fått se ganska så stora nedgångar inom råvarusektorn med bland annat oljan i spetsen. Det har bara utökat nedgången och oron ännu mer och när det även ser ut som att just oljan står inför en svagare period ur det kortsiktiga perspektivet så är det svårt att identifiera några styrkor över huvud taget just nu.

Avslutningsvis på makrofronten har vi idag även fått se en mot förmodan stark utveckling inom detaljhandeln i Storbritannien. Dessutom kunde vi idag i ett protokoll från den Europeiska centralbanken även ana en viss osäkerhet för även om optimismen var relativt hög så var det väldigt spridda åsikter och tankar som lyftes fram.  

 

Dagens bolagshändelser:

Om vi även tar oss en titt på de bolagsrapporter som har kommit in idag och lite i efterhand så bjöd Black Earth, East Capital Explorer, Humana, Insplanet och Sensys inte direkt på någon positiv läsning och i rapporterna fanns det inte bara röda siffror utan även många frågetecken. Däremot så fortsatte fastighetssektorn att leverera bra rapporter då fastighetsbolaget, Agora lyckades bra med sin rapport. 

Fortsättningsvis har Assa Abloy köpt upp en låstillverkare i Bulgarien, IFS har fått en beställning från Bellman & Symfon och NCC ska tillsammans med Botkyrkabyggen renovera miljonprogrammet i Fittja i Stockholm och det avtalet är värt ungefär 1 miljard kronor. 

Branden på Scandics hotell i Malmö ska nu heller inte ha orsakat några personskador men det är i dagens läge också oklart hur stora kostnader som branden kommer att medföra och det kan tyda på att det kommer bli ganska så omfattande och stora sådana.  

 

Övrigt: 

Även USA-börserna har idag inlett en bra bit nedåt och det också på grund av oron kring FED och oljan. Just nu går det inte att hitta några positiva indikatorer överhuvudtaget där, i alla fall inte hur ett dagsperspektiv. 

Schemat för kvällen ser dock ganska så lugnt ut i USA men det man bör hålla koll på där ikväll är framförallt oljans utveckling då det med stor sannolikhet även kommer påverka hur vi i Sverige inleder veckans sista börsdag imorgon. 

 

 

Ha en bra torsdagskväll!
David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar