Didrikfinans
Likes
86
Antal inlägg
156
Följare
41
Medaljer
0
Om användaren
Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver, och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott under tiden men väljer bort onödig konsumtion. Jag kommer att skriva inlägg om aktier och min portfölj som varvas med privatekonomi, sparande och allmänna funderingar kring dessa och andra privatekonomiska ämnen. Följ min resa mot målet och dela gärna med dig av dina egna ekonomitips och tankar. Vi ses!
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Ökat i Ratos

I fredags ökade jag mitt innehav i Ratos med 180 aktier. Jag köpte 90 aktier i två omgångar för 45,18 kr/st och 44,35 kr/st. Den här veckan kunde jag kommit undan billigare men jag är nöjd med att kunna köpa runt 45 kr. 

I förra veckan kom nyheten om att Ratos vd Susanna Campbell ska ta plats i TeliaSoneras styrelse. Jonas Wiström som är vd och koncernchef för ÅF kommer antagligen att ta över som ordförande för Ratos sedan Arne Karlsson har avböjt omval. Det blir spännande att se vad det här kommer innebära för Ratos framöver och om det kommer ske några större förändringar under året.

Kassan är i dagsläget enorm och de letar efter intressanta bolag att förvärva. Återstår också att se om det blir samma utdelning som förra året eller rent av en höjning. I dagsläget ligger direktavkastningen på över 7%.

Mvh DF

Taggar (blogg): 
nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Utöver utdelningen, vad är det som lockar med Ratos?
Var det inte Ratos som tappade omsättning och vinst...(?)

Jonas Wiström är riktigt bra, så det ska bli riktigt spännande att följa!

Didrikfinans's picture
86
156
41
0
Didrikfinans

Bra fråga. Resultatet ska nog hamna i nivå med 2014. Jag har som långsiktig strategi att köpa på mig investmentbolag så när ett bolag går knackigt och dessutom skrivs ner mycket på nätet då passar jag på. Något sånt. Det har inte varit någon bra investering än så länge men på sikt hoppas jag att de får ordning på affärerna. Det verkar dessutom hända lite nu med organistationsförändringarna. Vem vet vad bara ett vd-byte skulle kunna innebära. Vdn på KVD som klev av nu ska vara riktigt skarp har jag hört. Tänk om hon kliver upp.. 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (21)